Antena 3 CNN Economic Companii BP creează un cont blocat de 20 miliarde dolari pentru ajutarea celor afectaţi de scurgerea de petrol

BP creează un cont blocat de 20 miliarde dolari pentru ajutarea celor afectaţi de scurgerea de petrol

BP creează un cont blocat de 20 miliarde dolari pentru ajutarea celor afectaţi de scurgerea de petrol
Sursa foto: bp
17 Iun 2010   •   03:51

Oficiali ai administraţiei Obama au anunţat că societatea petrolieră BP a acceptat să înfiinţeze un cont de 20 miliarde dolari pentru a plăti compensaţii persoanelor care au avut de suferit în urma deversării de petrol din Golful Mexic.

Informaţia a venit pe fondul întâlnirii dintre preşedintele american Barack Obama şi conducerea BP la Casa Albă pentru a presa compania să creeze un fond independent. Fondul va fi condus de avocatul Kenneth Feinberg, care a supervizat şi plăţile pentru familiile victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie.

În cadrul unui discurs adresat naţiunii, marţi, preşedintele arăta că va cere BP să pună deoparte orice resurse necesare să compenseze pagubele celor afectaţi.

Dezastrul a început pe 20 aprilie, când o platformă petrolieră a explodat în largul coastei Louisiana. Preşedintele a descirs scurgerea de petrol ca cel mai grav dezastru de mediu din istoria ţării şi îl compara anterior cu atacurile de la 11 septembrie.

După discursul preşedintelui, BP arăta că împărtăşeşte scopul lui Obama de curăţa scurgerea şi a-i ajuta pe cei afectaţi.

În timpul mesajului său, Obama arăta că SUA va lupta timp de ani cu efectele devărsării de petrol. El a cerut orientarea spre o energie curată ca modalitate de evitare a unor asemenea dezastre în viitor.

 Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close