Antena 3 CNN Economic Companii Golful Mexic: BP a cheltuit 2 miliarde dolari

Golful Mexic: BP a cheltuit 2 miliarde dolari

Golful Mexic: BP a cheltuit 2 miliarde dolari
22 Iun 2010   •   23:16

Compania petrolieră BP arăta că a cheltuit două miliarde de dolari în Golful Mexic, după ce un document intern al BP sugera că scurgerea de petrol ar putea fi mai mare decât se credea iniţial.

În cadrul unei declaraţii la London Stock Exchange, gigantul britanic arăta că suma în cauză a mers spre efortul de oprire a scurgerii, ajutor pentru statele din regiune, plăţi către persoane şi companii.

Anunţul a venit la o săptămână după ce Casa Albă a forţat BP să creeze un fond de 20 miliarde de dolari pentru a plăti daunele rezultate în urma scurgerii de petrol.

Duminică, furia SUA a fost accentuată de descoperirea că cel mai grav scenariu BP estima că scurgerea din ţiţei din Golful Mexic ar putea fi de 20 de ori mai mari decât se estima public.

Presa relata că şeful companiei, Tony Hayward, a participat la o cursă de yachturi în Isle of Wight în mijlocul crizei.

"Ei bine, pentru a-l cita pe Tony Hayward, el şi-a luat viaţa înapoi, aşa cum ar spune," declara şeful administraţiei prezidenţiale americane Rahm Emanuel, referindu-se la greşeala şefului BP.

"Putem cu toţii concluziona că Tony Hayward nu va avea o a doua carieră în relaţii publice. Aceasta a fost doar o parte dintr-un lung şir de greşeli şi gafe de PR."

Compania a fost aspru criticată pentru ritmul răspunsului său la dezastru, declanşat pe 20 aprilie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: companie petroliera dezastru ecologic
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close