Antena 3 CNN Economic Companii Rafinăria Lukoil din Ploieşti, oprită între 20 februarie şi 12 aprilie

Rafinăria Lukoil din Ploieşti, oprită între 20 februarie şi 12 aprilie

Rafinăria Lukoil din Ploieşti, oprită între 20 februarie şi 12 aprilie
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2013   •   13:48
Rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti va fi oprită între 20 februarie şi 12 aprilie pentru efectuarea unei revizii capitale planificate, informează Mediafax.

"Revizia are ca scop creşterea gradului de fiabilitate pentru echipamentele tehnologice, dar şi implementarea unor proiecte investiţionale pentru îmbunătăţirea proceselor tehnologice, reducerea consumului de resurse energetice, îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu şi creşterea gradului de siguranţă în funcţionare", potrivit unui comunicat al companiei Lukoil, proprietara rafinăriei.

La începutul lunii, Garda de Mediu a anunţat că va amenda rafinăria, pentru că a încălcat normele privind calitatea aerului. Rafinăria a primit cinci amenzi în ultimii doi ani pentru nerespectarea legislaţiei referitoare la calitatea aerului.

Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai deţine în România şi o reţea de aproximativ 300 de benzinării.

Pe 1 februarie, un incendiu a izbucnit în incinta rafinăriei Lukoil din Ploieşti. Flăcările au fost provocate de autoaprinderea substanţelor inflamabile transportate prin instalaţia de coxare.


 


 

×
Subiecte în articol: Garda de mediu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close