Antena 3 CNN Economic Companii SUA ar putea interzice BP să mai primească contracte federale

SUA ar putea interzice BP să mai primească contracte federale

SUA ar putea interzice BP să mai primească contracte federale
Sursa foto: scurgere petrol
24 Mai 2010   •   16:00

Administraţia Obama studiază posibilitatea de a interzice BP de la a primi contracte federale- un pas ce ar putea costa compania britanică miliarde de dolari şi să afecteze operaţiunile sale de forare, potrivit siteului de investigaţii ProPublica.
Dezvăluirea vine pe fondul anunţului că autorităţile locale au închis plajele publice din Grande Isle, Louisiana, unde ţiţeiul a ajuns în zona de coastă.
Oficiali ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului- EPA au suspendat discuţiile cu compania pentru a împiedica a putea fi aleasă pentru contracte guvernamentale din cauza proastei conduite de mediu, scrie ProPublica .
EPA a suspendat negocierile până ce află rolul BP în mare criză de mediu declanşată de scufundarea unei platforme petroliere în Golful Mexic.
Analiza este ultimul pas în abordarea administraţie Obama care doreşte să "devină dură" cu compania, după ce Washington a fost criticat pentru un răspuns tardiv în cazul dezastrului.
EPA arăta într-un comunicat că , potrivit reglementărilor, poate analiza interzicerea BP de la viitoare contracte după ce analizează "frecvenţa şi modelul incidentelor, atitutidinea corporatistă înainte şi după incidente, schimbările din politică, proceduri şi practici".
Compania britanică a pierdut deja peste 30 miliarde de euro din valoarea de piaţă de la incident.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close