Antena 3 CNN Economic Companii Transgaz primeşte o nouă lovitură pe piața financiară mondială

Transgaz primeşte o nouă lovitură pe piața financiară mondială

Agenţia Internaţională de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat Societăţii Naţionale de Transport al Gazelor Naturale Transgaz la "BBB-" cu Perspectivă Stabilă, a informat compania printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Transgaz primeşte o nouă lovitură pe piața financiară mondială
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    19 Iun 2022   •   14:54

"Confirmarea ratingului Transgaz este fundamentată pe profilul său de afaceri solid în calitate de concesionar şi operator al reţelei de transport gaze din România, precum şi pe aşteptările noastre privind continuitatea cadrului de reglementare în noua perioadă de reglementare din octombrie 2024", se arată în raportul agenţiei remis recent.

SNTGN Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale.

De asemenea, se ocupă şi dispecerizarea gazelor naturale, precum şi de cercetarea şi proiectarea în domeniul specific activităţii sale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.
 

×
Subiecte în articol: Transgaz gaze naturale
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close