Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 situații sociale în care nu poate lipsi paharul de prosecco

3 situații sociale în care nu poate lipsi paharul de prosecco

Băuturile alcoolice apropiate de cele produse în prezent au fost consumate încă de acum 9000 de ani de către cei care au descoperit efectele benefice ale acestora. În plus, există situații sociale în care este aproape imposibil să eviți consumul unui pahar de alcool.

3 situații sociale în care nu poate lipsi paharul de prosecco
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2021   •   16:47

Evenimente precum petrecerile de la muncă, aniversările sau Noul An reprezintă ocazia perfectă pentru a savura un pahar alături de persoanele apropiate.

Din acest punct de vedere, există mai multe opțiuni pe care le ai la dispoziție. De exemplu, în timpul verii, la o terasă, majoritatea persoanelor aleg să se răcorească alături de un pahar de vin. Când este sărbătorit un eveniment special, se ciocnesc pahare de șampanie. În timpul unei cine romantice, se savurează un pahar de vin roșu, iar exemplele de astfel de situații nu contenesc.

În cazul în care dorești să descoperi o băutură deosebită, care se potrivește atât într-un context casual, cum este un after-party la birou, dar și la un eveniment deosebit, precum aniversarea unei persoane dragi, prosecco ar putea fi răspunsul pe care îl căutai. Indiferent dacă organizezi o petrecere la tine acasă sau dacă ai fost invitat la un eveniment special, cu acest vin spumant mergi întotdeauna la sigur.

În cele ce urmează, specialiștii magazinului online BeiCeVrei îți vor oferi mai multe informații despre această băutură, precum și despre situațiile sociale din care aceasta nu poate lipsi. Iată despre ce este vorba!

Cum este preparat acest vin?

Prosecco este produs prin metoda Charmat. Aceasta presupune ca fermentarea să fie realizată în cisterne speciale, presurizate, din inox. Tot procesul este accelerat prin adaosul de drojdie proaspătă și zahăr. Odată ce această etapă este finalizată, vinul este răcit, limpezit și îmbuteliat.

Metoda de preparare, precum și ingredientele pe care acest tip de vin spumant le conține îl diferențiază de șampanie, aspect care este reflectat și în preț. În cazul șampaniei, sunt folosite soiurile de struguri Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier, iar pentru vinul spumant de origine italiană, soiul de bază sunt strugurii Glera.

Când poți savura un pahar din această băutură?

Drept urmare, în cadrul mai multor situații sociale, ocaziile de a savura un pahar de prosecco de calitate sunt mult mai dese decât cele în care se servește șampanie. Descoperă, în continuare, doar câteva dintre acestea!

  1. La o aniversare / onomastică;

  2. În cadrul unei sărbători, precum Crăciunul, Revelionul sau Paștele;

  3. La o petrecere cu colegii.

Iar lista nu se încheie aici! Reține că prosecco este o băutură foarte versatilă, cu ajutorul căreia pot fi preparate numeroase cocktailuri, precum Aperol, Hugo Spritz, Sangria, Bellini și multe altele.

Care sunt avantajele acestei băuturi?

Datorită beneficiilor asociate cu băutura aceasta, cele mai multe persoane aleg să savureze un pahar din acest vin efervescent chiar și atunci când nu se află în cadrul unui eveniment special. Descoperă, în continuare, doar câteva avantaje asociate cu consumul moderat de vin spumant de origine italiană!

  • Datorită conținutului de polifenoli, poate fi bun pentru sănătatea inimii;

  • La fel ca majoritatea vinurilor albe, poate preveni afecțiunile respiratorii;

  • Poate îmbunătăți starea de spirit.

Reține că toate avantajele menționate anterior se aplică doar atunci când este vorba de consum moderat! Așadar, dacă vrei să te bucuri de un pahar de prosecco de calitate superioară, accesează cu încredere magazinul online BeiCeVrei, profită de oferte și comandă sortimentele tale preferate de băuturi!

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close