Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi un serviciu de curierat potrivit nevoilor tale: 5 criterii

Cum alegi un serviciu de curierat potrivit nevoilor tale: 5 criterii

În ziua de azi, expedierea unui colet a devenit o operațiune foarte simplă indiferent de țara de destinație

Cum alegi un serviciu de curierat potrivit nevoilor tale: 5 criterii
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iul 2022   •   21:00

În principiu, nu trebuie decât să iei legătura cu o firmă de curierat și să puneți la punct toate detaliile, iar în câteva zile coletul va fi deja la destinatar.

Firmele de curierat oferă o gamă largă de servicii, iar atunci când vine vorba despre o colaborare pe termen lung, trebuie să ai în vedere câteva criterii pentru alegerea partenerului ideal.

Noi îți spunem care sunt aceste criterii, astfel încât să-ți fi mai ușor să găsești cel mai potrivit serviciu de curierat pentru nevoile tale.

Durata perioadei de livrare

Când trimiți sau primești un colet, îți dorești ca acesta să ajungă cât mai repede la destinație, chiar dacă livrarea nu reprezintă o urgență. Durata perioadei de livrare poate varia în funcție de distanță, dar și de capacitățile logistice ale firmei la care apelezi. În mod normal, o livrare în regim standard nu ar trebui să dureze mai mult de 2-3 zile, indiferent în ce zonă a țării trimiți coletul.

În acest sens, serviciul Cargus de curierat rapid poate fi dat ca exemplu pozitiv pentru că livrările sale nu depășesc niciodată acest termen, Mai mult de atât, oferă clienților săi posibilitatea de a face livrări în regim de urgență care ajung la destinație în aceeași zi sau în termen de 24 de ore.

Aria de acoperire teritorială

Cu cât trimiți mai multe colete, cu atât mai extinsă este, probabil, zona geografică în care acestea trebuie să ajungă. În acest caz, ai nevoie de un serviciu de curierat cu o cât mai mare acoperire teritorială, care să poată ajunge fără probleme și în cele mai îndepărtate zone.

Astfel, vei putea trimite colete oriunde în țară, fără a ți se percepe taxe suplimentare pentru kilometrii parcurși de curier în afara ariei de acoperire.

Plata ramburs

Acest criteriu este foarte important mai ales dacă ai un magazin online pentru că majoritatea clienților preferă să achite comenzile la livrare.

De aceea, este recomandat să alegi un serviciu de curierat care oferă posibilitatea plății ramburs. Asta înseamnă că tu expediezi produsul, iar contravaloarea sa este achitată curierului la livrare.

La fel de important este ca destinatarul să poată plăti ramburs atât cash cât și cu mijloace electronice, așa că firma de curierat ar trebui să ofere și această oportunitate.

Asigurarea coletelor

Dacă expediezi produse cu valori mari, vei fi mai liniștit știind coletele asigurate pe timpul transportului. Unele firme de curierat oferă servicii de livrare cu valoare declarată, dând astfel posibilitatea clienților să încheie o asigurare pentru coletele pe care le trimit.

Nu trebuie să știe nimeni ce se află în colet, fiind suficient doar să declari valoarea bunurilor expediate. În funcție de această valoare, vei achita o taxă procentuală care reprezintă asigurarea coletului pe durata transportului, până la momentul în care ajunge la destinatar.

În cazul în care bunurile expediate se pierd, se deteriorează sau sunt distruse pe timpul transportului, vei fi despăgubit cu valoarea integrală declarată la momentul expedierii.

Urmărirea livrării în timp real

Ești mult mai liniștit când știi unde se află coletul la un anumit moment, iar pentru aceasta trebuie să apelezi la un serviciu de curierat care oferă posibilitatea monitorizării livrării.

Atât expeditorul cât și destinatarul primesc un mesaj cu un cod alocat coletului și un link către platforma online de monitorizare. Tot ce trebuie să faci este să accesezi linkul și să introduci codul primit pentru a afla stadiul livrării.

În mod sigur, vei găsi mai multe firme care oferă aceste servicii, așa că un ultim criteriu de selecție îl reprezintă tarifele practicate. Pentru a face alegerea cea mai bună, studiază mai multe oferte și fă o comparație între ele. Astfel, vei putea găsi firma de curierat cea mai convenabilă ca servicii și tarife.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close