Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să îți alegi husa potrivita pentru telefonul tău mobil

Cum să îți alegi husa potrivita pentru telefonul tău mobil

Husa pentru telefonul mobil este mai mult decât un simplu accesoriu estetic, cu ajutorul căreia să îi oferi acestuia un plus de personalitate, ci și o excelentă metodă de a-l proteja în fața unor potențiale accidente.

Cum să îți alegi husa potrivita pentru telefonul tău mobil
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2022   •   14:43

Cum există destul de multe tipuri de huse pe piață, am decis să îți venim în ajutor cu câteva informații interesante.

Compatibilitatea cu telefonul

La fel cum există o ofertă mai multă decât generoasă de telefoane mobile, cu anumite caracteristici fizice, afirmația este valabilă și în cazul huselor. Chiar nu te poți plânge de ofertă, doar că trebuie să cauți acel model de husă care nu doar arată bine, este dintr-un material pe placul tău, ci se potrivește perfect gadget-ului din buzunarul tău. Husele se numără printre acele accesorii Tozmobile.ro pe care le găsești aici, dar și multe altele, care sigur se vor dovedi pe placul tău.

Nu alege niciodată o husă care doar pare că se potrivește cu telefonul tău mobil, că e mai largă să zicem cu vreo 3 milimetri. Este o distanță infimă, dar totuși suficientă pentru ca dispozitivul tău să nu fie bine protejat.

Funcționalitate

Husele nu sunt strict pentru a-i oferi un aspect unic telefonului tău mobil. Da, chiar au rolul de-ați proteja dispozitivul, așa că trebuie să acorzi atenția cuvenită și aspectelor legate de funcționalitatea lor. Important este să fie una cu o bună aderență, care să nu alunece ușor, rezistente la apă, și dacă este nevoie, să aibă parte și de protecție anti-șoc.

Aspect

Chiar nu ai de ce să te arăți nemulțumit de oferta de huse din magazinele online și nu numai. Și, de ce să nu reunoaștem, criteriul estetic este important pentru noi. Prin urmare, caută acea husă care să răspundă și cerințelor de mai sus, dar să aibă și un aspect plăcut ochiului. Și, chiar dacă nu găsești ceva pe gustul tău, optează pentru una care să respecte acele cerințe de siguranță, și apoi o poți personaliza chiar tu, după bunul plac. Deși, la cât de bogată este oferta, chiar este imposibil să nu o afli pe cea care să ți se potrivească perfect, din toate punctele de vedere.

Tipuri de huse în funcție de formă

În funcție de forma pe care o au husele, acestea se impart în mai multe categorii. Ți le prezentăm și noi, pe scurt.

Capace ce protecție

La fabricarea lor s-a folosit plasticul sau un alt material, și acoperă doar partea din spate a telefonului mobil. Sunt cele mai ușor de personalizat, așa că dacă vrei ca dispozitivul tău să iasă în evidență, acesta este husa de care ai nevoie.

Tip bumper

Plasticul moale sau siliconul sunt materialele utilizate la fabricarea acestor huse care, spre deosebire de cele de mai sus, protejează atât spatele telefonului, dar și marginile lui. Nu excelează însă la capitolul rezistență ridicată.

Tip book

Arată, după cum le spune și numele, ca un fel de coperți prin care fața,dar și spatele telefonului sunt protejate. Sunt confecționate din piele naturală sau artificială și multă lume le consideră expresia eleganței.

Antișoc

Deja acum putem vorbi despre acele huse care excelează la capitolul rezistență. La fabricarea lor s-au folosit mult mai multe materiale, pentru a le spori rezistența, dar din păcate, stau destul de slab la partea estetică, așa că nu sunt printre cele mai vândute huse, în special în rândul adolescenților și tinerilor.

Cu baterie externă încorporată

Este un model mai nou, dar care pare să se impună în preferințele utilizatorilor. Durata de utilizare a telefonului mobil este chiar de până la de două ori mai mare, ceea ce înseamnă că este perfectă pentru cei care folosesc dispozitivul pentru a rezolva sarcinile de lucru, a trimite mail-uri, sau chiar în concedii.

Tipuri de huse în funcție de materialul din care sunt confecționate

Există și o altă clasificare a huselor, în funcție de materialul din care sunt confecționate. Fiecare are parte atât de avantaje, dar și dezavantaje, și grație informațiilor noastre fi ceva mai ușor să o alegi pe cea care să răspundă mai bine cerințelor tale.

Plastic

Este materialul cel mai des folosit deoarece este ieftin, ușor de întrebuințat și husele confecționate din acest material pot fi ușor personalizate. Au parte și de o rezistență destul de bună, iar prețul nu este unul foarte mare. Dacă însă îți dorești o husă de telefon mai elegantă, plasticul nu trebuie să se regăsească printre opțiunile tale.

Piele naturală sau sintetică

Husele din piele naturală sunt cele mai elegante, dar cu toate acestea, prețul ridicat poate fi un dezavantaj serios. Mult mai populare sunt cele din piele sintetică, recunoscute pentru faptul că ”se simt” mai plăcut la atingere, au un aspect plăcut, și unele sunt prevăzute cu un spațiu special unde îți poți depozita cardul bancar, de exemplu.

Metal

Husele din metal sunt, la ora actuală, pe val. Aluminiul este cel care deține fotoliul de lider, pentru că este un material durabil, dar mai ales ușor. În plus, protejează destul de bine telefonul în fața șocurilor, ceea ce chiar reprezintă un mare plus. La dezavantaje ar putea fi prețul destul de ridicat, dar și faptul că uneori semnalul telefonului poate fi afectat de metalul din care este confecționată husa.

Fibră de carbon

Foarte rezistente, arată perfect, și sunt foarte durabile. Pare că avem de a face cu hisa perfectă nu? Răspunsul ar putea fi afirmativ în cazul tău, doar cu condiția să fii dispus/ă să scoți destui bani din buzunar, pentru că nu sunt deloc ieftine.

Silicon

Din nou, unul din materialele preferate pentru fabricarea huselor, deoarece este moale, nu costă mult, are o textură plăcută și o durabilitate bună. Dezavantajul ar fi faptul că nu poate fi personalizat și sunt destul de masive.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close