Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cumpara o instalatie electrica de la electriceconstructii.ro pentru noua ta casă 

Cumpara o instalatie electrica de la electriceconstructii.ro pentru noua ta casă 

Ai reușit să-ți vezi visul cu ochii, să îți construiești o casă după ideile tale, iar acum trebuie să recunoști: nu te așteptai să fie chiar atât de greu. Sunt multe detaliile care de fapt se dovedesc a fi indispensabile, încât simți că ești copleșit de situație.

Cumpara o instalatie electrica de la electriceconstructii.ro pentru noua ta casă 
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2021   •   17:44

Venim și noi cu o recomandare: nu lăsa nimic la voia întâmplării, cu atât mai mult instalația electrică.

Apelează mereu la profesioniști

Chiar dacă vrei să ieși puțin mai ieftin, când vine vorba despre instalația electrică a casei tale nu este timpul să faci compromisuri. Recomandarea specialiștilor este să apelezi la profesioniști, pentru că doar așa ai siguranța că s-a lucrat respectându-se toate cerințele de calitate și nu riști producerea unor incidente cu urmări dintre cele mai neplăcute.

Ce presupune planul electric al unei case

Ai auzit, desigur, de afirmația că este nevoie să se alcătuiască un plan electric al casei, dar nu ai înțeles prea bine cum stau lucrurile. Specialiștii în domeniu susțin că aici sunt cuprinse punctele de alimentare și de distribuire a curentului electric, circuitele electrice, prizele casei – numărul lor, tipul, locul și puterea, locurilor unde vor fi montate toate corpurile de iluminat. De asemenea, un plan electric al casei trebuie astfel alcătuit încât să se țină cont de tipul de consumatori electrici, precum și de numărul lor.

Ce cuprinde instalația electrică

Toate componentele instalației electrice trebuie alese dintre cele mai bune, pentru a face fașp cu brio cerințelor sistemului. Și pentru că tot am vorbit de calitate, încearcă-le pe cele de la https://www.electriceconstructii.ro/ și nu vei fi dezamăgit de alegerea pe care ai făcut-o.

Panoul electric

Nu poți vorbi despre instalația electrică a unei casei fără să amintești și de panoul electric, care are rolul de a distribui energia pe circuite dedicate. De asemenea, tot în sarcina panoului electric care de protejarea consumatorilor de eventualele scurtcircuite.

Atunci când vorbim de protecție, în minte ne vin automat acele siguranțe, despre care toată lumea a auzit. Și, cu riscul de a ne repeta, îți mai sugerăm încă o data să apelezi la profesioniști pentru dozarea corectă a circuitelor, în funcție de numărul consumatorilor dar și mărimea casei. Personalul autorizat va ști cum să realizeze corect instalația, fără riscuri, și în plus, vei primi și o garanție pentru lucrare.

Contorul electric

De regulă contorul electric este montat între tabloul cu siguranțe și coloană, iar cu ajutorul lui se contorizează consumul de energie electrică. Majoritatea oamenilor aleg să îl instaleze la intrarea în locuință.

Circuitele electrice

Prin circuite electrice se înțeleg acele trasee, verticale și orizontale prin care curentul electric este dus la lumină și prize. De-a lungul traseelor se află doze de derivație.

Duze de ramificație

Sunt montate atunci când este nevoie de înnădirea a minim trei conductoare, iar rolul duzelor este de a realiza legăturile electrice între consumatori și sursa de alimentare, precum și acele legături între panoul electric, niște și bloc.

Amplasarea duzelor trebuie făcută în zone în care umiditatea nu este prezentă, dar care să fie și ușor accesibile, în eventualitatea în care este nevoie de unele intervenții pentru a solutiona anumite probleme cu instalația electrică.

Prize și întrerupatoare electrice

Cum am putea vorbi despre instalația electrică a unei case fără să amintim de prize și întrerupătoare. Acestea se găsesc în toate camerele și este bine ca de la bun început să stabilești, împreună cu echipa care se ocupă de instalația electrică a casei, câte prize și întrerupătoare îți dorești. Ele pot fi montate îngropate în perete sau nu, sunt dotate cu contacte de protecție și întotdeauna montarea lor se face în plan vertical.

Materiale izolante pentru circuitele electrice

Din păcate, incidente neplăcute se pot întâmpla, așa că este nevoie să iei câteva măsuri de siguranță. Printre acestea se află și materialele izolante pentru circuitele electrice. Întotdeuna izolarea elementelor care se află sub tensiune trebuie făcută cu acele materiale care sunt recunoscute pentru capacitatea de a rezista perfect la solicitări electrice, mecanice şi termice. Cele mai cunoscute și utilizate material izolatoare atunci când vine vorba despre energia electrică sunt PVC-ul, ceramica și acrylul.

Corpurile de iluminat

Instalația electrică a unei case cuprinde, în mod obligatoriu, și corpurile de iluminat. De regulă acestea sunt alese în funcție de preferințele tale și ale familiei, dar montarea lor trebuie lăsată tot în seama unei echipe de profesioniști, pentru a avea certitudinea că acestea vor funcționa așa cum se cuvine.

Ce faci în caz de urgență electrică

Ai auzit vreodată de termenul de urgență electrică? Majoritatea oamenilor vor răspunde negativ, și este și normal. Este de fapt termenul prin care sunt denumite anumite neplăceri pe care le poți avea cu instalația electrică a locuinței. Sunt mai multe tipuri de urgențe, dar două sunt foarte comune.

  • Întrerupător defect

Atunci când întrerupătorul nu se declanșează în mod corect, este timpul să apelezi la un specialist pentru remedierea problemei. De regulă, această problemă apare când avem o suprasarcină sau o defecțiune electrică, așa că nu te gândi că este vorba despre ceva minor.

  • Întreruperea curentului

Nu discutăm despre situațiile în care furnizorul de energie electrică alege, din varii motive, să o întrerupă, ci despre acele dăți când curentul s-a oprit doar în casa ta. Poate fi o problemă serioasă, așa că este cazul să apelezi la un profesionist pentru soluționarea ei.

De altfel, aceasta este și recomandarea noastră. Indiferent de ce natură este problema cu care se confruntă instalația electrică a casei tale, nu apela la soluții de compromis, ci mai bine cere ajutorul profesioniștilor în domeniu!

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close