Antena 3 CNN Economic Ilie Șerbănescu, anunț despre cursul valutar: Este o înfruntare politică

Ilie Șerbănescu, anunț despre cursul valutar: Este o înfruntare politică

Ilie Șerbănescu, anunț despre cursul valutar: Este o înfruntare politică
23 Ian 2019   •   18:12

Economistul Ilie Șerbănescu a vorbit la DC News, despre deprecierea leului.

Analistul economic spune că din dorința de a proteja afacerile străine, BNR nu va lăsa leul să se dezaprecieze considerabil. 

"Dacă ar fi să ne raportăm la ceea ce spune teoria, cursul valutar urmează economia. Dar în România acest lucru nu mai este demult valabil. La noi, este o economie subalternă care urmează pe cea dominantă, care se află tot aici, în România. Realitatea este aceasta și astfel, lucrurile sunt condiționate de alți factori decât ar fi normal.

Este o înfruntare politică care nu are legătură cu forțele politice, ci cu cei care sunt în spatele taberelor. În plus, mai este vorba și despre scanadalul acesta cu Isărescu.

Acum, BNR lasă puțin leul să se devalorizeze și în curând îi va pune stop. De ce? Pentru că grija pe care o are domnul Isărescu este pentru cei care produc cea mai mare parte a capitalului românesc, adică străinii. Acești oameni de afaceri își calculează afacerile în euro sau dolari, dar încasează în lei și Isărescu va avea grijă să nu piardă prea mult la schimbul în euro. Așadar, ei, reprezentând economia dominantă, vor să nu încaseze mai puțin și de acest lucru are mereu grijă BNR -ul", ne-a explicat Șerbănescu.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close