Antena 3 CNN Economic Imobiliare Income Magazine. Cine mai cumpără case la ţară

Income Magazine. Cine mai cumpără case la ţară

Income Magazine. Cine mai cumpără case la ţară
18 Iul 2015   •   10:39

În zona rurală, cea mai mare căutare o au terenurile, cumpărate ca investiţie pentru viitor. Iar cererea tot mai mare a crescut, evident, preţurile. Străinii sunt cei mai interesaţi de terenurile de la noi datorită preţurilor încă mici în comparaţie cu alte state din Europa. De exemplu, 25% din suprafaţa judeţului Botoşani are proprietari din afara graniţelor. În multe colţuri ale ţării însă, piaţa imobiliară este departe de a intra pe un făgaş normal. Dacă terenurile mai prezintă interes cât de cât, când vine vorba de case, unele sunt vândute la preţuri de nimic.

În unele sate au rămas doar bătrânii, iar tinerii nu au de ce să se întoarcă în zone în care nimeni nu mai investeşte niciun leu. Şi nici autorităţile nu mai sunt la fel de grijulii ca înainte.

Se pare că anumite localităţi sunt sortite pieirii, mai ales acolo unde sunt probleme.

Per total însă, la nivel naţional, numărul autorizaţiilor pentru construirea de locuinţe creşte în zonele rurale. Numai în luna februarie a acestui an, au fost eliberate aproape 2.300 autorizaţii, doar 35% dintre acestea fiind pentru mediul urban, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Adrian Măniuţiu şi invitaţii săi au discutat, în emisiunea Income Magazine, despre piaţa imobiliară din mediul rural.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close