Antena 3 CNN Economic Imobiliare Moda revine: Dezvoltatorii imobiliari acceptă apartamente vechi la schimb plus diferenţă

Moda revine: Dezvoltatorii imobiliari acceptă apartamente vechi la schimb plus diferenţă

Moda revine: Dezvoltatorii imobiliari acceptă apartamente vechi la schimb plus diferenţă
Sursa foto: imobiliar
04 Mar 2009   •   16:19

Anunţurile de mică publicitate de la începutul anilor 90 ar putea reveni în actualitatea. Moda schimbului de apartament cu unul mai mare şi pentru care se mai plăteşte în plus o diferenţă a revenit deja.


"În schimbul locuinţelor noi, dezvoltatorii ar putea accepta o proprietate veche, care să îndeplinească anumite criterii de evaluare, plus o diferenţă de cash mult mai uşor de accesat de către cumpărători prin credite", declara Livia Berghiu, consultant imobiliar la RE/MAX Bastion,


ЈÎn acest moment, revigorarea schimburilor ar putea reprezenta o metodă eficientă de a mişca puţinele lichidităţi care existau pe piaţă, concomitent cu îndeplinirea- măcar parţială- a obiectivelor vânzătorilor şi, respectiv, ale cumpărătorilor?, completa aceasta, citată de Capital


Conform noilor reglementări BNR, băncile pot acorda credite imobiliare sau ipotecare numai cu un avans minim de 20 - 25 de procente din valoarea imobilului achiziţionat prin credit.


Pe de altă parte, dobânzile foarte mari şi cursul de schimb valutar ridicat limitează capacitatea de a obţine credite şi de a achita ratele.


Metoda ar putea fi eficientă pentru cei care doresc o locuinţă nouă, dar nu se încadrează în limitele de creditare impuse de bănci sau pur şi simplu nu doresc să se mai angajeze la plata unor sume mari. Deşi oferta făcută de dezvoltatorul imobiliar pentru apartamentul vechi este posibil să fie mai mică decât ce s-ar putea obţine pe piaţa liberă, aceasta este fără îndoială de acceptat, în condiţiile stagnării pieţei.


Pe de altă parte, potrivit unui studiu realizat de Century 21, preţurile medii la locuinţe vor fi în 2009 pe un trend descendent, urmând sa se stabilizeze abia în 2010. În studiul ce se axează de accesibilitatea la o locuinţă a familiilor de români cu venituri medii, se arată că valoarea sub care se va duce preţul este de 670 euro/mp.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pret apartamente
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close