Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţul chiriilor din Capitală, în scădere cu circa 25%

Preţul chiriilor din Capitală, în scădere cu circa 25%

Preţul chiriilor din Capitală, în scădere cu circa 25%
Sursa foto: Foto: Video News
25 Oct 2010   •   23:37

Criza de pe piaţa imobiliară a răsturnat obiceiurile proprietarilor. Pentru prima dată, în lunile de toamnă, când cererea creşte, chiriile sunt în scădere, în medie, cu 25 de procente. În concluzie, cu banii pe care îi dădeaţi acum un an pe un apartament la periferie, puteţi sta acum în centrul oraşului.

Iliana e studentă şi stă de trei ani cu chirie în Bucureşti. În fiecare an a avut şansa să găsească o chirie mai mică decât anul precedent, deşi toamna, se ştie, tarifele creşteau. Dar toamna asta a avut noroc de un preţ şi mai bun. 

"Acum trei ani, un apartament cu 2 camere, semidecomandat, complet mobilat era 450 de euro. Acum, 250 de euro", susţine tânăra.

Plăteşte o chirie la jumătate faţă anul trecut, pentru că şi apartamentele se ieftinesc. Doar de anul trecut şi până acum, datele statistice arată că tarifele de închiriere sunt mai mici, în medie, cu 25 la sută.

"Deşi cererea a crescut uşor pe segmentul chiriilor pentru că mulţi care voiau să cumpere nu mai au curajul sau nu mai sunt eligibili la bănci, chiria a scăzut", susţine Ruxandra Cleciu, preeşdintele Asociaţiei Agenţiilor Imobiliare.

Cele mai mari reduceri se văd la apartamentele cu trei camere. Chiria acestora e mai ieftină cu 30%, de la aproape 550 de euro, la 370 de euro. Locuinţele cu două camere se închiriază cu 300 de euro, faţă de 380. Iar garsonierele sunt mai ieftine cu 16 procente, potrivit site-ului magazinul de case.

Cele mai ieftine chirii sunt în sectoarele 5 şi 6, iar cele mai scumpe în sectorul 1, susţin consiliaerii imobiliari.

Mai precis, cu banii pe care-i dădeam înainte pe chiria lunară la un apartament dintr-un cartier, putem sta acum într-o zonă considerată bună a Capitalei.

Agenţii imobiliari spun că preţurile chiriilor vor mai scădea pentru că oferta e mare, iar veniturile oamenilor tot mai mici.

SCĂDEREA MEDIE A CHIRIILOR ÎN CAPITALĂ


3 camere: 535 euro - 370 euro (-30%)
2 camere: 382 euro - 306 euro (-19%)
1 cameră: 283 euro - 237 euro (-16%)


×
Subiecte în articol: chirii apartamente pret Capitală scadere
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close