Antena 3 CNN Economic Imobiliare Preţurile apartamentelor au explodat din cauza relaxării condiţiilor de acordarea a creditelor

Preţurile apartamentelor au explodat din cauza relaxării condiţiilor de acordarea a creditelor

Preţurile apartamentelor au explodat din cauza relaxării condiţiilor de acordarea a creditelor
Sursa foto: bloc
19 Ian 2009   •   14:11

Relaxarea condiţiilor de acordare a creditelor ipotecare a determinat o creştere bruscă a preţurilor locuinţelor. Banca Naţională a României (BNR) a decis, joi, relaxarea condiţiilor de creditare la împrumuturile ipotecare, prin creşterea gradului de îndatorare, anunţă Evenimentul Zilei.
Preţul garsonierelor a crescut cu aproximativ 5.000 de euro în numai câteva zile. Dacă la începutul săptămânii trecute, pe site-ul imobiliare.ro cele mai multe dintre garsonierele scoase la vânzare în Bucureşti, aveau un preţ de 45.000 de euro, negociabil, acum, aceleaşi garsoniere au un preţ de 49.500 de euro.
Ruxandra Cleciu, preşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare (ARAI), a declarat: "Această creştere nu este legată neapărat de normele BNR, cu atât mai mult cu cât anunţul Băncii Naţionale nu avea când să producă efecte în rândul băncilor comerciale ?.
? De la vederea proprietăţii şi până la semnarea constractului de vânzare-cumpărare perioada este de până la şase luni. Nu mai există grabă din partea cumpărătorului care stă mai mult pe ofertă, negociază, vede mai multe proprietăţi şi îşi cunoaşte mai bine avantajul ?, a adăugat preşedintele ARAI.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: imobiliare pret apartamente
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close