Antena 3 CNN Economic Isărescu, către Boc: Românii au suferit prea mult. Mai bine suferă politicienii

Isărescu, către Boc: Românii au suferit prea mult. Mai bine suferă politicienii

Isărescu, către Boc: Românii au suferit prea mult. Mai bine suferă politicienii
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Mai 2011   •   23:40

Guvernatorul îi dă sfaturi premierului. Mugur Isărescu îl avertizează pe Emil Boc că România poate ajunge din nou în colaps dacă se iau măsuri populiste în prag de alegeri. Sau greşite, cum a fost creşterea taxei pe valoare adăugată anul trecut, adoptată în locul tăierii pensiilor.

Soluţia iniţială era tăierea pensiilor. Creşterea tva a întârziat cu şase luni ieşirea din recesiune. Dar nu a avut susţinere politică recunosc acum preşedintele, fostul ministru de finanţe şi premierul. 

"Românii au suferit prea mult în ultimii 2  ani ca politicienii să îi pună din nou în faţa unor  încercări de culise care să îi facă să sufere în  viitor. Mai bine să sufere politicienii", a declarat Emil Boc.

 "Vă spun, domnule prim-ministru. Politicienii dacă urmează politici financiare sănătoase nu vor suferi. Pentru că nu este durere mai mare pentru un om politic decât să promită ceva şi să nu se poată ţine de cuvânt.", a răspuns guvernatorul BNR.

Un sfat pe care premierul pare că l-a prins. Cel puţin azi l-a experimentat cu jurrnaliştii.

"Rămâneţi puţin pe loc, să ne spuneţi ...Trebuie să vă obişnuiţi cu un altfel de prim ministru, care nu mai da declaratii in orice loc, in orice moment, despre orice si oricand. Asa ca v-as ruga sa intelegeti. Pt ca asta e rigoarea functiei pe care o am"

 



×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu isarescu Emil Boc Boc
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close