Antena 3 CNN Economic Măsurile de austeritate ar urma să fie adoptate în acest weekend! Ce se va întâmpla de la 1 octombrie

Măsurile de austeritate ar urma să fie adoptate în acest weekend! Ce se va întâmpla de la 1 octombrie

Surse Antena 3 CNN au declarat că, în weekend-ul care urmează, va avea loc o ședință de urgență în care măsurile de austeritate vor fi adoptate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Sep 2023   •   12:38

Potrivit surselor citate, locuințele de lux vor fi impozitate cu 0,3% pentru suma care depășește 500.000 de euro.  

La fel și mijloacele de transport cu o valoare de peste 75.000 de euro. În această categorie intră și bărcile și șalupele.  

Taxa anunțată zilele trecute de ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, care ar urma să se aplice băncilor, este încă în discuție. Coaliția ar urma să aibă o întâlnire cu reprezentanții băncilor în care se va discuta despre modalitatea de suprataxare. Cifra de afaceri a băncilor trebuie definită clar pentru că trebuie excluse sumele reinvestite sau care sunt folosite pentru dezvoltare.  

200.000 de posturi ar urma să dispară, spun sursele Antena 3 CNN, instituțiile urmând să facă o reorganizare a posturilor.  

Un lucru extrem de important este faptul că reprezentanții coaliției ar fi decis ca modul de calcul al accizei la carburant să nu fie modificat începând cu 1 ianuarie 2024. 

În ceea ce privește tichetele de masă, în cadrul coaliției sunt discuții cu privire la scăderea comisioanelor. În aceste moment sunt percepute comisioane atât de la firma care le acordă cât și de la magazinele care le primesc. În cazul în care Guvernul se va înțelege cu emițătorii cardurilor cu privire la reducerea comisioanelor, dar și ca banii necheltuiți să se întoarcă la beneficiar, sistemul va rămâne la fel. În caz contrar, se ia în considerare acordarea bonurilor de masă sub formă de bani.  

×
Subiecte în articol: masuri austeritate
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close