Antena 3 CNN Economic Mugur Isărescu avertizează cu privire la revoluția fiscală: ”Vom avea parte de scumpiri. Inflaţia urcă la 2,7%”

Mugur Isărescu avertizează cu privire la revoluția fiscală: ”Vom avea parte de scumpiri. Inflaţia urcă la 2,7%”

Mugur Isărescu avertizează cu privire la revoluția fiscală: ”Vom avea parte de scumpiri. Inflaţia urcă la 2,7%”
09 Noi 2017   •   19:06

Va fi o avalanșă de scumpiri. “Prețurile vor crește mai repede decat anticipasem”, a susținut guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. 
Inflatia urcă, la finalul anului, la 2,7%. Şi nu se va opri din ascensiune nici la începtul anului viitor. Atunci se va apropia galopant de 4%. Acestea sunt efectele reducerii fiscalităţii şi a creşterilor accizelor la carburanţi.

BNR a revizuit în creștere la 2,7% prognoza de inflație pentru finalul acestui an, a menținut la 3,2% prognoza pentru anul viitor, iar pentru finalul celui de-al treilea semestru din 2019 se așteaptă la o rată a inflației de 3,1%. 

În ceea ce privește potențiale cauze de abatere a inflației de la traiectoria proiectată, BNR menționează la riscuri în creștere numai politica fiscală și cea a veniturilor, respectiv conduita politicii fiscale și a celei a veniturilor, în contextul incertitudinilor privind configurația viitoare a bugetului. Potrivit prezentării guvernatorului BNR, sunt îndeosebi preocupante impactul măsurilor incluse în Programul de guvernare care urmează a fi legiferate și măsurile fiscale corective care vor fi adoptate pentru încadrarea deficitului bugetar în țintele propuse.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: isarescu avertizare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close