Antena 3 CNN Economic Safe Income. Cum să faci economii în luna cadourilor

Safe Income. Cum să faci economii în luna cadourilor

Safe Income. Cum să faci economii în luna cadourilor
Sursa foto: Sursă: Pixabay
03 Dec 2019   •   16:18

Luciana Cocoș a vorbit în rubrica „Safe Income” despre cum să ne gestionăm banii de Sărbători, în luna cadourilor, o perioadă cu foarte multe cheltuieli pentru fiecare român. 

„Nu luați credite pentru vacanțe sau pentru distracție” este un sfat bun, dat chiar de premierul Orban. Din păcate sunt foarte mulți români care nu prea au alternative, pensionarii de exemplu. Mii de oameni se împrumută periodic pentru a își satisface anumite nevoi sau mai rău, pentru a avea ce pune pe masă de Sărbători. 

La CAR împrumuturile se obțin rapid iar dobânzile pornesc de la 2%. De exemplu, pentru un împrumut de 10.000 lei, dobânda ajunge la 600 lei într-un an.

Specialiștii nu recomandă accesarea unui credit pentru achiziția unei vacanțe, a unui telefon sau a hainelor scumpe. Pentru nevoile de acest fel, cel mai bine este să se economisească. 

Statisticiile arată că 6 din 10 români își stabilesc din timp cheltuielile și doar 43% pun bani deoparte pentru Sărbători. Este nevoie de o planificare a bugetului pentru Crăciun și Revelion ca să nu intrăm în 2020 cu buzunarele goale. Secretul este să nu cheltuim mai mult decât ne permitem. 

Cum faci economii de Sărbători: 
Fă o listă cu toate cheltuielile
Nu cumpăra ce nu ai scris pe listă
Vânează ofertele și promoțiile 
Mergi din timp la cumpărături 
Scoate bani cash și pune-i în plicuri

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close