Antena 3 CNN Economic Soluţii profitabile de investiţii pentru alocaţia copiilor

Soluţii profitabile de investiţii pentru alocaţia copiilor

Părinţii se gândesc tot mai des la modul în care pot investi alocaţia copiilor. Există mai multe variante, însă cea mai populară rămâne contul de economii pentru copii oferit de stat. Băncile propun şi ele astfel de conturi, chiar cu profituri mai mari.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Feb 2023   •   11:06

Economiştii ne sfătuiesc să investim în cât mai multe instrumente pentru a nu risca să pierdem bani, tocmai când intenţia este să câştigăm.

Dacă am pune de-o parte alocaţia timp de 18 ani, fără să cheltuim din bani, am strânge aproape 70.000 de lei. Pentru a avea un rezultat mai bun, există mai multe variante de investire.

Prima variantă este contul de economii oferit de stat, Junior Centenar. Şi pentru că economiştii ne sfătuiesc să folosim mai multe instrumente de investire, luăm în calcul doar 300 de lei pe lună în primii doi ani şi 150 de lei lunar pentru ceilalţi 16 ani.

La majorat, copilul retrage peste 65.000 lei, adică cu 28.000 lei mai mulţi bani decât au fost depuşi. Bani pentru care nu se plateşte impozit. La rândul lor, băncile propun şi ele conturi de economii.

În ceea ce priveşte fondurile de investiţii, conform datelor pe care le avem de la bănci, dacă am pune alocaţia într-un fond mixt, pe o perioadă de 10 ani, suma s-ar putea dubla. Desigur, toate aceste instrumente vin cu anumite riscuri.

Din 2018, pe numele şi CNP-ul fiecarui copil, a fost deschis la Trezoreria Statului contul Junior Centenar. În ceea ce priveşte celelalte metode prin care putem valorifica alocaţia , aproape toate băncile din România propun fonduri de investiţii şi conturi de economii.

×
Subiecte în articol: alocații copii
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close