Antena 3 CNN Economic Transporturi Şoferii vor putea circula, neîntrerupt, pe cea mai lungă șosea de mare viteză din România

Şoferii vor putea circula, neîntrerupt, pe cea mai lungă șosea de mare viteză din România

Darea în trafic a lotului Chețani - Câmpia Turzii (15,7 km) din Autostrada Transilvania (A3) va genera cea mai lungă bucată continuă de autostradă din România. 

Şoferii vor putea circula, neîntrerupt, pe cea mai lungă șosea de mare viteză din România
Sursa foto: AlexCDrone/Yotube
de Georgiana Adam    |    14 Dec 2023   •   10:41

Mai exact, şoferii vor putea circula neîntrerupt pe șosea de mare viteză de la Târgu Mureș la Holdea (circa 245 de kilometri). 

Precedentul record, de 230 de kilometri, a fost stabilit de la Nădășelu la Holdea, după inaugurarea integrală a A10.

Cel mai lung tronson continuu de autostradă va fi format astfel din A3 Tg Mureș – Turda, A10 Turda – Sebeș și A1 Sebeș – Holdea. 

După finalizarea lotului – lipsă Margina – Holdea (A1), orașul Târgu Mureș va fi conectat și la rețeaua europeană de autostrăzi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cu doi ani în urmă, odată cu deschiderea circulației pe lotul 2 din Autostrada Sebeș – Turda (A10), cea mai lungă bucată de autostradă din România devenise Holdea – Nădășelu, potrivit pasionaților de infrastructură. 

Tronsonul continuu de autostradă format tot din A1, A10 și A3, în lungime de circa 230 de kilometri, îl depășea pe ocupantul primului loc de până atunci: Centura București – Constanța – Ovidiu, în lungime de aproape 220 de kilometri și format din A2 și A4.

Lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3) este construit de asocierea Strabag – Geiger. Acest lot lipsă va asigura odată cu darea în trafic și legătura neîntreruptă pe autostradă de la Târgu Mureș la Nădășelu (Cluj), potrivit economica.ro.

Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu acest lot, unde remarcă un "progres enorm" de la o săptămână la alta. 

"E clar că vor să deshidă anul acesta. Nu mai este niciun dubiu", scrie un pasionat de infrastructură pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură. 

Rămâne de văzut în ce zi vor fi dați în trafic înainte de termenul contractual cei 15,7 kilometri noi de autostradă.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close