Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Vremea şi fenomenele meteo extreme au înjumătăţit producţia de porumb şi floarea-soarelui în mai multe zone din ţară

Vremea şi fenomenele meteo extreme au înjumătăţit producţia de porumb şi floarea-soarelui în mai multe zone din ţară

Producţie extrem de slabă de porumb şi floarea soarelui în multe din zone ale ţării din caza vremii capricioase.

de Georgiana Adam    |    15 Aug 2023   •   12:36

Dacă anul trecut, în Mehedinţi, s-au adunat 10 tone de pe un hectar de porumb, anul acesta, fermierii se aşteaptă să obţină doar jumătate din cantitate.

Agricultorii au fost luaţi prin surprindere de condiţiile meteorologice. Aceştia susţin că investiţiile făcute trebuiau să le asigure rezultate mult mai bune.

Citeşte şi: România este în top 10 cei mai mari producători de cartofi din Europa

Canicula a distrus o parte din culturile de porumb. În Mehedinţi, oamenii spun că temperaturile ridicate sunt de vină pentru dimensiunea redusă a ştiuleţilor de porumb.

În judeţul Mehedinţi, fermierii se tem că vor fi nevoiţi să renunţe la micile lor afaceri.

"Am avut temperaturi foarte ridicate, de 40 de garde, exact în perioada de polenizare şi aceste temperaturi au afectat foarte mult cultura de porumb. Nu ne aşteptăm să avem o producţie din care să ne scoatem cheltuielile. Floarea soarelui a fost mai rezistentă.”, a declarat Cornel Stroescu, agricultor, pentru Antena 3 CNN.

"În luna iulie nu am beneficiat mai deloc de precipitaţii. Asta înseamnă că atât calitatea cât şi cantitatea vor fi afectate", a spus Leonard Cicic, agricultor.

Dacă anul trecut producţia de porumb era de 10 de tone pe hectar, anul acesta, fermierii se aşteaptă să obţină jumătate din cantitate.

×
Subiecte în articol: Agricool mehedinti porumb floarea-soarelui
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close