”Be EU” este o emisiune cu informaţii şi dialoguri despre beneficiile României ca stat membru al UE.
Emisiunea este realizată de Sabina în studiourile de la Bruxelles sau de la Strasbourg ale Parlamentului European, cu o scenografie spectaculoasă.
La Be EU aflaţi informaţiile săptămânii, de interes pentru Romania, din agenda institutiilor europene, dar şi care sunt cele mai importante mişcări în Uniunea Europeană. Emisiunea este o confruntare cu date şi argumente pe teme de larg interes între europarlamentari din ţări diferite şi familii politice diferite. La final, alături de europarlamentari români sau experţi în domeniu, aflăm cum se aplică deciziile de la nivel european în ţara noastră.
Be EU
17 Dec, 11:03
Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit, în cadrul emisiunii Be EU, despre greșelile pe care România le-a făcut privind aderarea la Schengen, una dintre acestea, spune el, fiind acceptarea decuplării de Croația.
Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, a vorbit, luni, în plenul acestei instituții, în contextul celui mai grav scandal de corupție care a lovit acest for în ultimii ani.
România poate atrage mai multe fonduri europene pentru refugiaţi, şi nu numai. În plus, ţara noastră are la dispoziţie o sumă istorică, trebuie doar să facem proiecte.
Comisia Europeană lansează sistemul de facturare electronică pentru companiile care operează transfrontalier în UE, fiind o strategie care are drept scop intensificarea luptei împotriva fraudei în materie de TVA.
După ce a adoptat hotărârea care impune USB-C drept standard unic de alimentare pentru un mare număr de dispozitive electronice, Uniunea Europeană a stabilit acum şi ultima zi pentru adoptarea tehnologiei.
Într-un interviu acordat în emisiunea Be EU de la Antena 3 CNN, Cristian Bușoi a declarat că este "un suporter puternic ca la nivel european să creștem producția internă de gaz".
Într-un interviu acordat pentru BE EU, Jerzy Buzek, fostul premier al Poloniei, spune cât de important este ca statele membre Uniunii Europene să se ajute reciproc, astfel încât să devină independente energetic.
Ţările membre UE şi-au exprimat joi divergenţele de opinie cu privire la o propunere a Comisiei Europene destinată plafonării preţului gazelor naturale. Majoritatea celor 27 de state au apreciat-o ca fiind ineficientă.
Comisia Europeană a propus astăzi un mecanism de corecție a pieței pentru a proteja întreprinderile și gospodăriile din UE împotriva episoadelor de prețuri excesiv de ridicate la gaze în UE.
Uniunea Europeană va constrânge marile companii cotate la bursă să aibă 40% din posturile de administrator neexecutiv ocupate de femei, conform noilor reguli adoptate astăzi de Parlamentul European.
Comisarul european Adina Vălean a explicat importanţa coridoarelor de transport asupra preţurilor produselor din UE, în condiţiile în care întârzierile în graniță pot duce şi la scumpiri cu 40% pe produs!
Uniunea Europeană estimează că va avea toate reglementările finalizate la timp pentru introducerea unui plan de plafonare a prețului la petrolul rusesc.
Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutoare în valoare de 500 de milioane euro, notificată de România, pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei.
Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunțat că a anunțat că România a obţinut suplimentarea cu 687,3 milioane de euro a fondurilor pentru bugetul UE de anul viitor, printre care și pentru aderarea la spațiul Schengen.
Daniel Buda, europarlamentar PNL, a vorbit în emisiunea Be EU de la Antena 3 CNN despre problemele din agricultură cu care se confruntă România la momentul actual.
Anul acesta este foarte important ca bugetul Uniunii Europene să răspundă la ceea ce spun oamenii, declară europarlamentarul Nicolae Ștefănuță (Renew Europe), la emisiunea "Be EU cu Sabina Iosub".
Fabienne Keller, europarlamentar francez, a vorbit la Antena 3 CNN despre bugetul Uniunii Europene şi spune că trebuie să ne ocupăm de criza pe termen scurt, dar şi să investim.
Europarlamentarul Maria Grapini a explicat sâmbătă, la Antena 3 CNN, câteva modificări ale unor regulamente şi directive care sunt favorabile României.
Preţurile ridicate la energie electrică continuă să aibă un impact negativ asupra consumatorilor, indiferent că vorbim despre familii sau despre întreprinderi.
Există bugetari care la final de lună iau salarii de peste 2.000 de euro în mână, însă nu mulţi au această ocazie. Ministrul Sebastian Burduja spune, însă, că e cazul să se facă ceva în acest sens, pentru ca tinerii să nu mai plece din ţară.
Tinerii români specializaţi serios într-un anumit domeniu pot câştiga salarii de 600.000-1.000.000 de dolari anual atunci când pleacă din ţară, a spus ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.