Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Deputații dezbat legalizarea canabisului în scop medical. Doctor Ciuhodaru: "Orice soluție terapeutică trebuie luată în seamă"

Deputații dezbat legalizarea canabisului în scop medical. Doctor Ciuhodaru: "Orice soluție terapeutică trebuie luată în seamă"

Sunt dezbateri în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților pentru legalizarea canabisului în scop medicinal. Urmează să fie audiați specialiști din mai multe domenii până se va lua decizia finală.

Deputații dezbat legalizarea canabisului în scop medical. Doctor Ciuhodaru: "Orice soluție terapeutică trebuie luată în seamă"
Sursa foto: Gettyimages | David Trood | Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    13 Mar 2023   •   16:55

Actul normativ pe care deputații din Comisia de Sănătate îl discută acum este cunoscut sub numele de Legea Victoria și a fost inițiat de Alexandra Cârstea a cărei mamă a murit de cancer. Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit în direct la Antena 3 CNN despre legalizarea canabisului în scop medicinal în România. Acesta spune că substanța ar fi de fapt legală în scop medicinal, în România, încă din 2013.

"Nu o să găsiți joint-uri utilizate ca medicament ci o să spray-uri sau soluții orale. Canabisul medical, vreau să rețineți, este legal în România încă din 2013. România este a zecea țară ce l-a legalizat, dar atenție, doar cu prescripție medicală.

Citește și: O mamă şi fiul ei au fost prinşi drogaţi la volan, în aceeaşi seară, în Craiova

Derivații acestei plante pot fi folosiți pentru boli precum epilepsie, cancer sau scleroză. Nu știu care sunt dezbaterile la ora actuală în Comisia de Sănătate. Din punctul meu de vedere orice soluție terapeutică ce poate crește confortul unui pacient trebuie luată în seamă", a spus Tudor Ciuhodaru.

Cu toate acestea, medicul amintește că sunt foarte multe controverse în ceea ce privește beneficiile și riscurile unei astfel de medicații.

×
Subiecte în articol: dr. Tudor Ciuhodaru canabis medicinal
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close