Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Noi scumpiri din cauza războiului din Ucraina. Pentru ce vom plăti mai mulți bani

Noi scumpiri din cauza războiului din Ucraina. Pentru ce vom plăti mai mulți bani

Unul dintre efectele războiului din Ucraina va fi scumpirea hârtiei igienice. Asta pentru că Europa si Statele Unite au interzis importarea din Rusia și Bielorusia a mesteacănului, folosit la producerea hârtiei igienice si a parchetului.

de Ioana Mircea    |    17 Oct 2022   •   21:25

Războiul din Ucraina scumpește hârtia igienică. Motivul ar fi că Europa și Statele Unite ale Americii au interzis importul lemnului de mesteacăn din Rusia și Belarus.

Hârtia igienică este primul produs care se află în pericol de a mai fi produs, dar și care ar putea să înregistreze creșteri de prețuri semnificative.

Dacă în timpul pandemiei de Coronavirus vorbeam despre întârzierea importurilor de hârtie igienică, acum vorbim despre cantități mult mai mici, importate.

De la începutul anului și până în septembrie au fost importate cu 1,4 milioane de tone mai puțin lemn de mesteacăn.

Pe de altă parte, principalul producător de hârtie igienică din Finlanda susține că lucrează la o nouă formulă de hârtie igienică. Aceasta va conține mai puțin lemn de mesteacăn, având în vedere că nu se mai fac importuri din Rusia.

Pentru că va fi folosit mai puțin mesteacăn în compoziția hârtiei igienice, aceasta va fi mult mai subțire și mai puțin fină. Așadar, vom plăti mai mult pentru o hârtie de calitate inferioară.

×
Subiecte în articol: scumpiri hartie igienica Război Ucraina
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close