Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Europarlamentarul Maria Grapini, despre cum a pierdut Romania 3 miliarde de euro după raportări neconforme

Europarlamentarul Maria Grapini, despre cum a pierdut Romania 3 miliarde de euro după raportări neconforme

Europarlamentarul Maria Grapini a dezvăluit cum a pierdut România 3 miliarde de euro pentru că a declarat creştere economică necorelată cu puterea de cumpărare a românilor. Ce spune şi despre subvențiile pentru fermieri.

Europarlamentarul Maria Grapini, despre cum a pierdut Romania 3 miliarde de euro după raportări neconforme
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Valentina Sarosi
de Claudia Popovici    |    17 Mar 2023   •   23:22

"Ce trebuie să spună acum este următorul lucru: subvenția la fermierii români este diferită faţă de alte ţări. Reamintesc, subvențiile au fost acceptate de România la negocierea intrării României în Uniunea Europeană. Hai să spunem cine e vinovăția. Așa cum noi am cerut la aderare MCV-ul și n-am mai scăpat, așa ne-am pus atunci.

Am semnat tratatul cu acceptul ca subvențiile la fermierii români să fie mai mică decât la ceilalți. Şi ne chinuim, eu cel puțin din 2014, de când sunt acolo, ridic de 17 ori pe an problema aducerii subvențiilor la același nivel. Asta este o cauză.

Dar mai adăugați și prostia românească că am raportat cea mai mare creștere economică, necorelând-o, nu știu cine și ce institut de statistică a făcut asta, necorelând-o cu puterea de cumpărare.

Şi pentru că avem cea mai mare creștere economică, este condiționalitate la PNRR. Dacă creșterea economică a unei țări e mai mare decât media Uniunii Europene, ne taie din partea de granturi.

Şi ne-a tăiat deja 3 miliarde de euro din PNRR pentru că am pus creștere economică", a spus europarlamentarul Maria Grapini în emisiunea Exces de putere de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close