Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Franța, în stare de alertă teroristă, după atentatul de la școala din Arras

Franța, în stare de alertă teroristă, după atentatul de la școala din Arras

Franța a fost plasată în stare de alertă vineri seara, după atacul de la școala din Arras, în urma căruia un profesor a murit, iar alte două persoane au fost rănite.

de Claudia Popovici    |    13 Oct 2023   •   22:44

Potrivit Le Figaro, nivelul „atac de urgență” poate fi pus în aplicare imediat după un atac sau dacă un grup terorist identificat sau neidentificat intră în acțiune. Anunțul a fost făcut după o reuniune de securitate, care a avut loc la Palatul Elysée și care a fost condusă de președintele Emmanuel Macron.

Acesta a condamnat anterior atacul de la școala din Arras ca fiind „terorism islamic barbar”

„Terorismul lovește din nou într-o școală și într-un context pe care îl cunoaștem cu toții”, a spus Macron după ce a fost în Arras

Atac într-o școală din Franța. Un profesor a fost ucis de un bărbat care a strigat "Allahu Akbar"

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri la Liceul Gambetta din Arras, Franța. Un profesor a murit și două persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit. Agresorul arestat vineri este un cecen născut în 2003, care apare „pe lista S pentru islamism radical”, potrivit unor surse din poliție, citate de Le Figaro. El era un fost elev al liceului.

Manifest pro-Palestina, înnăbușit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene la Paris

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa un protest interzis de susținere a poporului palestinian, joi, la Paris, după ce ministrul de interne a declarat că astfel de adunări sunt „susceptibile de a genera perturbări ale ordinii publice”, potrivit Reuters.

În ciuda interdicției, câteva sute de manifestanți pro-palestinieni s-au adunat în centrul Parisului în grupuri separate pe care forțele de poliție au încercat să le împiedice să se unească. Au folosit tunuri cu apă.

Demonstranții au scandat „Israelul ucide” și „Macron complice”, o referire la președintele francez Emmanuel Macron, care a condamnat atacul mortal al grupării militante palestiniene Hamas și și-a exprimat solidaritatea cu Israelul.

Citeşte şi: Tensiune la nivel global: proteste violente şi atacuri între israelieni şi palestinieni în mai multe oraşe din Europa şi SUA

„Trăim într-un stat de drept, o țară în care avem dreptul să luăm atitudine și să demonstrăm. Este nedrept să interzici pentru o parte și să autorizezi pentru cealaltă parte, iar acest lucru nu reflectă realitatea din Palestina”, a declarat Charlotte Vautier, în vârstă de 29 de ani, angajată la o organizație non-profit, conform sursei citate.

La începutul acestei săptămâni, Hamas a făcut apel la proteste în întreaga lume musulmană pentru a-i susține pe palestinieni.

Două manifestații pro-palestiniene din Paris fuseseră deja interzise, joi, de teama unor izbucniri, când ministrul de Interne Gerald Darmanin le-a spus prefecților să interzică toate manifestațiile pro-palestiniene din întreaga țară.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close