Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Nicuşor Dan face curăţenie cu o firmă acuzată de procurori de poluare

Nicuşor Dan face curăţenie cu o firmă acuzată de procurori de poluare

O afacere de peste 7,4 milioane de lei a fost parafată, la sfârșitul lunii trecute, de Primăria Capitalei, pentru evacuarea de pe terenurile private ale municipalității a unor deșeuri rezultate din construcții, potrivit unui anunț de atribuire publicat de instituția condusă de Nicușor Dan.

Nicuşor Dan face curăţenie cu o firmă acuzată de procurori de poluare
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2021   •   22:20

Două companii au fost selectate, în baza unei licitații deschise. Prima este deținută de soțul unei foste consiliere a unui ex-secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne și, anul acesta, a cerut în instanță insolvența Companiei Municipale Consolidări, a Primăriei Capitalei. Cea de-a doua face obiectul unui dosar penal instrumentat de procurori, pentru deversarea, în apele râului Argeș, a unei cantități de deșeuri, scrie jurnalul.ro.

Acest din urmă operator contractat are în portofoliu, însă, clienți cu greutate, cum ar fi Administrația Prezidențială sau Ministerul Finanțelor.

Nicuşor Dan face curăţenie cu o firmă acuzată de procurori de poluare

Este vorba despre un acord-cadru pe care Primăria Capitalei l-a inițiat, în vederea prestării unor servicii de salubrizare pe anumite terenuri aparținând sau aflate în proprietatea Municipiului București.

Mai exact, pe aceste terenuri se află depozitată, în mod necontrolat, "o mare cantitate de deșeuri, care constituie o sursă de poluare a factorilor de mediu și un focar de infecție pentru locuitorii din zonă".

Primăria lui Nicușor Dan își curăță terenurile de gunoaie cu o firmă acuzată de Parchet că a deversat deșeuri în râul Argeș

Aceste deșeuri trebuie să fie sortate, valorificate și depozitate la un depozit specializat.

La data de 19 noiembrie 2021, Primăria Capitalei a finalizat o licitație deschisă pentru atribuirea acestui acord-cadru, fiind parafat contractul, în valoare de 6.264.000 de lei fără TVA, adică 7.456.160 de lei cu TVA inclusă (1.521.257,2 euro). Adjudecatoare sunt două companii – SC S.M.V. Prosal Consulting SRL și SC Ecogreen Construct SRL, informează Jurnalul.

 

×
Subiecte în articol: curatenie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close