Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ce ţări sunt afectate în cazul unui dezastru nuclear la Zaporojie. Un val radioactiv ar putea ajunge în toate colțurile Europei!

Ce ţări sunt afectate în cazul unui dezastru nuclear la Zaporojie. Un val radioactiv ar putea ajunge în toate colțurile Europei!

Șefii serviciilor secrete din Ucraina susțin că rușii au început evacuările masive ale personalului de la centrala nucleară Zaporojie. De partea cealaltă, Rusia arată că nu se întâmplă nimic neobișnuit, dar cu toate acestea toate serviciile secrete din occident sunt în alertă.

Ce ţări sunt afectate în cazul unui dezastru nuclear la Zaporojie. Un val radioactiv ar putea ajunge în toate colțurile Europei!
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2023   •   19:50

Spre exemplu, SUA au trimis în Ucraina singurul avion pentru detectarea radiaților nucleare.

Institutul ucrainean de Hidrometeorologie consideră că o scurgere radioactivă ar afecta 13 țări, relatează The Sun. Acestea ar fi Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, România, Serbia, Ungaria, Slovacia și Cehia.

Potrivit experților, în eventualitatea unei explozii vor avea loc evacuări pe scară largă a populației după generarea unui nor radioactiv, care nu este vizibil, dar este detectabil cu aparatura de specialitate, și cel mai probabil efectele devastatoare vor fi simțite peste mai mulți ani.

România, afectată puternic în caz de dezastru nuclear la Zaporojie

Pot fi expuneri acute la radiații ale populație, pe moment. Pe termen lung - o evoluție a afecțiunilor cancerigene.

"Oamenii care vor fi expuși la un nivel mic sau mediu de radiații vor suferi de o intoxicație acută cu radiații și se pot recupera. Asta se poate întâmpla în zile, săptămâni sau luni, dar pentru cei supuși la doze mici în anii care vor urma se pot îmbolnăvi de cancer", a explicat Ross Peel, expert la Centrul de Știință și Securitate de la Colegiul Regal din Londra.

Din cauza poziției geografice a centralei de la Zaporojie, un val radioactiv ar putea ajunge în toate colțurile Europei!

Pentru că este situată în centrul Europei, indiferent cum va sufla vântul, tot vor exista oameni contaminați. Nu se pot face astfel de predicții la acest moment, dar riscul cel mai mare îl reprezintă activitățile militare din apropierea centralei.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 496 | Rusia cere ca navele cu cereale ucrainene să părăsească Marea Neagră până pe 17 iulie

×
Subiecte în articol: Zaporojie centrala nucleara Rusia Ucraina
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close