Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Sancțiunile europene nu îi ating! Bogații Rusiei se distrează nestingheriți în Occident

Sancțiunile europene nu îi ating! Bogații Rusiei se distrează nestingheriți în Occident

Mircea Badea a prezentat, miercuri seară, a doua parte din ultimul material al jurnaliștilor de la Ukrainska Pravda referitor la stilul de viață luxos al oligarhilor ruși, pe care pare că sancțiunile europene nu-i ating.

Sancțiunile europene nu îi ating! Bogații Rusiei se distrează nestingheriți în Occident
Sursa foto: Rodica Pavel
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   15:22

Unul dintre aceștia este Alexandr Dyukov, directorul general al companiei de stat Gazprom-Neft.

„După ce a început invazia la scară largă și au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei, Dyukov a devenit unul dintre salvatorii petrolului rusesc. Dyukov poate să depășească orice criză la Cannes, la vila luxoasă a fiicei și a fostei sale soții.

Aceasta valorează 12,5 milioane de euro. Pe lângă petrolul rusesc, Dyukov are grijă și de fotbalul rusesc, în calitatea sa de președinte al Uniunii Fotbalului din Rusia”, se arată în ancheta celor de la Ukrainska Pravda.

Vecina lui Dyukov este încă unul dintre oamenii de bază ai regimului lui Putin: Nina Plastinina, vicepreședintele Nornickel, cea mai mare companie de metale neferoase din Rusia. Principalul coproprietar al companiei este Vladimir Potanin, oligarh al Kremlinului și unul dintre cei mai bogați oameni din țară.

De la începerea invaziei pe scară largă a Ucrainei, Rusia și elitele sale au intrat sub efectul restricțiilor internaționale. Dar este ceva de care elita rusă nu se poate lipsi: Riviera Franceză – Coasta de Azur”, mai precizează jurnaliștii ucraineni.

Pe această temă, jurnaliștii de la Ukrainska Pravda au mai făcut încă două investigații:

Palatele construite de bogaţii Rusiei în Saint Tropez. Averea oligarhilor a crescut la peste jumătate de trilion de dolari.

Miliardarii Rusiei îşi toacă averile în paradisul şmecherilor.

Sfidarea bogaților lui Putin. Imagini cu palatele de lux pe Riviera Franceză.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close