Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ADN-ul a patru președinți americani va fi trimis în spațiu. Când va avea loc marea lansare

ADN-ul a patru președinți americani va fi trimis în spațiu. Când va avea loc marea lansare

O companie specializată în "servicii funerare spațiale" plănuiește să trimită în cosmos mostre ADN, preluate de la patru președinți americani.

 ADN-ul a patru președinți americani va fi trimis în spațiu. Când va avea loc marea lansare
Sursa foto: Pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mar 2023   •   19:58

Mostrele preluate din ADN-ul președinților americani George Washington, Dwight Eisenhower, John F. Kennedy și Ronald Reagan vor fi trimise, anul acesta, în spațiu.

Compania de servicii funerare spațiale, care a plănuit acest zbor, a achiziționat mostre de păr autentificate, pe care le-a păstrat într-un "spațiu climatizat", astfel încât să se afle, până în momentul lansării,  într-o condiție optimă.

"Adăugând ADN-ul acestor simboluri americane la Enterprise, stabilim un precursor pentru viitoarele misiuni umane și contribuim la registrul istoric al explorării umane a spațiului cosmic”, a spus Charles Chafer, cofondatorul și directorul executiv al Celestis, firma de servicii funerare spațiale, potrivit ndtv.ro.

Mai mult, nava care urmează să zboare între 150 și 300 de milioane de kilometri în spațiu, va transporta, de asemenea, ADN și rămășițe incinerate de la o serie de actori din Star Trek.

Citește și: Emisiile de dioxid de carbon au atins un nivel istoric în 2022: "Nu ne putem permite creșterea. Este rău pentru sănătatea noastră și pentru Pământ"

Naveta spațială a fost denumită Enterprise, precum cea din celebrul serial Star Trek.

×
Subiecte în articol: ADN spatiu presedinti americani
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close