Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Alertă în Europa: Mai mulţi extremişti au fost reţinuţi în Germania, Danemarca şi Olanda pentru planificarea unui atac terorist

Alertă în Europa: Mai mulţi extremişti au fost reţinuţi în Germania, Danemarca şi Olanda pentru planificarea unui atac terorist

Este nivel ridicat de alertă în Europa, după ce patru extremişti au fost reţinuţi în Germania şi Olanda pentru planificarea unui atac terorist. Alţi trei suspecţi au fost reţinuţi în Danemarca.

Alertă în Europa: Mai mulţi extremişti au fost reţinuţi în Germania, Danemarca şi Olanda pentru planificarea unui atac terorist
Sursa foto: hepta / Zuma Press / Yousef Masoud
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2023   •   19:37

Potrivit procurorilor germani, patru membri ai grupării militante islamiste Hamas au fost reţinuţi sub suspiciunea de a plănui atacuri împotriva unor instituții evreiești din Europa.

Urmare cercetărilor s-a stabilit că, cei patru indivizi au fost membri de lungă durată ai Hamas, având legături strânse cu conducerea aripii militare a grupării, au precizat procurorii

Nazih R, cetăţean olandez, a fost arestat de poliţie la Rotterdam, în timp ce Abdelhamid Al, Abdelhamid, care fusese însărcinat de liderii Hamas din Liban cu aprovizionarea cu arme, şi Ibrahim El-R, de origine libaneză, precum şi Mohamed B, cetăţean egiptean, au fost arestaţi în capitala germană.

Armele urmau să fie duse la Berlin şi ţinute la îndemână pentru potenţiale atacuri teroriste împotriva instituţiilor evreieşti, au declarat procurorii.

De asemenea, tot astăzi, poliţia de la Copenhaga a anunţat că trei persoane au fost arestate în Danemarca şi una în Olanda sub suspiciunea de a pregăti un atac terorist.

Nu se ştie dacă aceste arestări au legătură cu reţinerea membrilor Hamas din Germania, dar poliţia daneză a precizat că aceste acţiuni au fost întreprinse în urma unui efort coordonat al poliţiei transfrontaliere.

×
Subiecte în articol: Danemarca atac terorist
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close