Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Anca Dragu: Nume importante din rândul liberalilor vor să-mi ia locul la conducerea Senatului

Anca Dragu: Nume importante din rândul liberalilor vor să-mi ia locul la conducerea Senatului

Anca Dragu, a vorbit, luni, la Antena 3, despre cum încearcă cei din PNL să o înlăture de la conducerea Senatului. Potrivit acesteia, există mai multe nume importante din PNL care i-ar dori locul.

Anca Dragu: Nume importante din rândul liberalilor vor să-mi ia locul la conducerea Senatului
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    13 Sep 2021   •   18:21

"Cu siguranță că cei din PNL doresc înlăturarea mea din această funcție, în primul rând pentru că sunt câteva nume importante în rândul PNL-iștilor care și-ar dori această funcție, dar cu atât mai mult pentru că ar putea să oprească parcursul moțiunii de cenzură.

Toată povestea din plenurile reunite de săptămâna trecută a avut ca miză oprirea procedurii privind moțiunea de cenzură. Pur și simplu această moțiune nu trebuia citită, astfel încât să intre pe făgașul normal, așa cum este descrisă în Constituția României.

Și aici nu ne jucăm cu legile, nu ne jucăm cu Constituția. Toată lumea trebuie să respecte Constituția, cu atât mai mult un parlamentar", a spus Anca Dragu, la News Hour with CNN.

Documentul prin care Alina Gorghiu vrea să o înlăture pe Anca Dragu de la conducerea Senatului

Vicepreședintele senatului, Alina Gorghiu, a pregătit un document prin care solicită grupurilor parlamentare delimitarea de AUR, după modul în care parlamentarii partidului s-au manifestat în ultima ședință din Parlament în care a fost citită moțiunea de cenzură.

„La finalul acestui document Alina Gorghiu precizează că Birourile Permanente reunite trebuie să decidă cine a încălcat regulamentul în momentul în care Anca Dragu a preluat conducerea ședinței, după ce Florin Roman declarase ședința închisă, de ce Anca Dragu a continuat să prezideze ședința, pentru că, în opinia susținătorilor lui Florin Cîțu din PNL, Anca Dragu a procedat într-un mod abuziv. Acest document reprezintă și un prim pas în încercarea de a o debarca pe Anca Dragu de la conducerea Senatului.”, a transmis reporterul Antena 3 Mădălina Mihalache.

Documentul va fi înaintat către birourile permanente ale Camerei Deputaților și ale Senatului.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a transmis, într-o postare pe Facebook, că PNL va face toate demersurile pentru demiterea Ancăi Dragu (USR PLUS) din fruntea Senatului.

"Huliganismul nu are ce cauta in parlament, iar forța pumnului nu poate trece de forța votului, esența democrației!

Am condus ieri ședința comuna in baza regulamentului comun, îndeplinind atributii de Presedinte al Camerei Deputatilor, in baza deciziei publicată in Monitorul Oficial. In deplina legalitate! Ședințele comune se conduc prin rotație. Chiar dacă ambii președinți ar fi in sala. Așa spune Regulamentul, iar regulamentul e lege! Ultimele doua au fost conduse de doamna Dragu. Acum trebuiau conduse de CD iar in lipsa președintelui, am exercitat perfect legal, mandatul constituțional. Așa cum Alina Gorghiu a condus Senatul in locul Ancăi Dragu și a luat decizii.

In pofida atacului huliganic al agresorilor de la AUR, care au folosit argumentul huliganic, brat la brat cu USR, am desfășurat o ședința regulamentara: a fost supus votului și a fot adoptata Ordinea de zi aprobata de BPR, am supus la vot și a fost aprobat programul de lucru, am solicitat autorilor moțiunii sa citească textul de 3 ori și au refuzat, iar in final am declarat ședința închisă!

Toate aceste lucruri se regăsesc pe Stenograma sedintei. Este motivul pentru care am stat la microfon pana la finalizarea procedurii. Ca totul sa fie înregistrat oficial!

Doamna Dragu a reluat abuziv ședința. O ședința, care ATENȚIE, a fost închisă, nu suspendată! A comis un abuz in serviciu. Nu putea face acest lucru decât in urma unui nou BPR. Este nu doar un mare abuz in serviciu, ci și unul constituțional. Vom face toate demersurile necesare pentru demiterea Ancăi Dragu din fruntea Senatului!

Vom raspunde solicitării CCR care a solicitat punctul de vedere al Parlamentului și sunt convins 100% ca acest demers va fi declarat neconstitutional!

Din acel moment, toți cei care au încercat dărâmarea ordinii constituționale prin forța, huliganism și abuz vor avea o mare, mare problema cu legea!", a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: anca dragu PNL
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close