Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Azile pline de gândaci şi mizerie, descoperite în Sectorul 1 din Bucureşti: Pacienţii erau ţinuţi înghesuiţi, fără aer condiţionat

Azile pline de gândaci şi mizerie, descoperite în Sectorul 1 din Bucureşti: Pacienţii erau ţinuţi înghesuiţi, fără aer condiţionat

Trei Cămine ale Groazei au fost descoperite astăzi în Sectorul 1 al Capitalei, aflat în subordinea primarului Clotilde Armand. În centrele de bătrâni au fost găsiți gândaci, pereți scorojiți, băi și bucătării murdare, dar și multă rugină, iar beneficiarii stăteau și câte nouă în camerele fără aer condiționat.

Azile pline de gândaci şi mizerie, descoperite în Sectorul 1 din Bucureşti: Pacienţii erau ţinuţi înghesuiţi, fără aer condiţionat
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   18:19

Surse Antena 3 CNN spun că șeful Inspecției Muncii și directorii Agențiilor pentru Plăți și Inspecție Socială din București și din opt județe urmează să fie demiși.

Unul dintre centrele de bătrâni care a fost verificat săptămâna trecută, în momentul în care premierul Marcel Ciolacu a dispus începerea controalelor în azile, a fost verificat astăzi, din nou, de cei de la Inspecția Muncii, unde au fost descoperite mai multe nereguli.

Astfel că la aceeași adresă funcționa atât un centru de bătrâni, cât și un centru specializat pentru oamenii străzii care puteau veni aici la această adresă din Sectorul 1, pe timp de noapte, pentru a avea un loc unde să se odihnească, dar și condițiile necesare pentru hrană.

Au descoperit cei de la Inspecția Muncii în acest centru care ținea de DGASPC Sector 1, mai multe nereguli, printre care persoane care stăteau mai multe într-o singură cameră. Mai exact, în centrul acela de noapte erau nouă persoane care locuiau într-o singură cameră. Nu aveau aer condiționat, iar frigiderele găsite în aceste încăperi nu arătau deloc în condiții normale.

Pe de altă parte, au fost descoperite mai multe nereguli oalele de inox în care se preparau mâncarea erau într-o formă destul de uzată,  camerele nu aveau aer condiționat, nu aveau plase de insecte, iar mobilierul unde dormeau aceștia era într-o fază destul de degradat și uzată.

De asemenea, au mai descoperit inspectorii de aici la controale, și lenjerii de pat cu un grad foarte mare de uzură și rugină pe caloriferele care erau instalate în aceste camere.

Pe de altă parte, au fost descoperite și băile total neigienizate, cu depuneri de calcar, dar și alte situații care i-au făcut pe aceștia să vină cu amenzi pentru condițiile pe care le ofereau aceste cămine.

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close