Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Un bărbat a împuşcat mortal un polițist și un gardian pe Aeroportul din Chișinău | Agresorul este din Tadjikistan și a fost capturat | Va fi cercetat pentru terorism

Un bărbat a împuşcat mortal un polițist și un gardian pe Aeroportul din Chișinău | Agresorul este din Tadjikistan și a fost capturat | Va fi cercetat pentru terorism

Un incident grav în urma căruia au fost trase focuri de armă și au fost uciși doi oameni a avut loc, vineri, pe Aeroportul Internațional Chișinău

Un bărbat a împuşcat mortal un polițist și un gardian pe Aeroportul din Chișinău | Agresorul este din Tadjikistan și a fost capturat | Va fi cercetat pentru terorism
Sursa foto: hepta / Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   18:21

"La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident în care s-a folosit o armă de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova", a menționat Ministerul Afacerilor Interne din republică.

Update 19:51 Bărbatul care a ucis un polițist și un gardian, vineri, pe Aeroportul Internațional Chișinău este un cetățean din Tadjikistan, o țară din Asia Centrală.

Informația vine chiar de la premierul moldovean Dorin Recean.

"Este vorba despre cetățean din Tadjikistan de 43 de ani, căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova din considerente de securitate. În timpul însoțirii sale către zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară, cu arma sustrasă de la un angajat al poliției de frontieră", a precizat Recean într-o postare pe Telegram.

Update 19:29 Serghei Muntean (fotografiile următoare), originar din Ștefan Vodă, este polițistul care a murit pe Aeroportul Internațional Chișinău, împușcat de cetățeanul străin căruia i s-a refuzat intrarea în țară.

Update 19:17 Presa din Republica Moldova a publicat numele și imaginea suspectului capturat pe Aeroportul Internațional Chișinău, semnalează Antena 3 CNN.

Bărbatul s-ar numi Denis Kovalenko și ar fi cetățean rus, înrolat prin contract în Forțele Aeriene ale Federației Ruse.

Ulterior, autoritățile au infirmat aceste informații venite pe surse, precizând că autorul celor două omoruri de pe aeroport este un bărbat din Tadjikistan.

Update 19:01 Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat pe Facebook un mesaj în urma incidentului de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

"Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane - un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate - pierderea celor dragi este o durere nemărginită pentru familii. Este o zi tristă pentru noi toți.

Instituțiile statului sunt în alertă sporită, poliția și organele de forța sunt mobilizate pe tot teritoriul Republicii Moldova", se spune în mesajul Maiei Sandu.

Azi la Aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la...

Publicată de Maia Sandu pe Vineri, 30 iunie 2023

Update 18:50 Un anunț al Ministerului de Interne moldovean arată că situația de pericol de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost îndepărtată, după ce agresorul care a deschis focul a fost capturat rănit, dar în viață, de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER.

"Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie. Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală.

Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte. Pe timpul intervenției, autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol. Conducerea țării a fost informată de urgență în legătură cu situația respectivă", precizează anunțul ministerului.

Dosarul penal a fost deschis de procuratură în baza articolului 278, alineatul 4 din Codul Penal – Actul terorist săvârșit prin omorul mai multor persoane.

Antena 3 CNN relatează că, înainte de a fi capturat, agresorul ar fi luat ostatice mai multe persoane.

Update 18:43 Conform presei de la Chișinău, incidentul a avut loc în timp ce bărbatul suspect era însoțit în așa-numita "zona sterilă" pentru a fi returnat.

El a reușit să-i ia arma unui polițist de frontieră și a împușcat mortal două persoane.

Update 18:34 Agresorul a ajuns la Chișinău cu o cursă din Turcia, relatează Antena 3 CNN.

El a ucis un polițist de frontieră și un gardian al Aeroportului Internațional, care a încercat să-l dezarmeze.

Între timp, pe rețelele sociale au început să apară imagini cu oamenii evacuați din incinta aeroportului, ca urmare a intervenției forțelor de securitate.

❗️Ministerul de Interne confirmă două victime. „Toate autoritățile statului competente se află la fața locului. Lucrăm pentru a aduce la normalitate situația. În urmă cu puțin timp la Aeroportul Internațional Chișinău, a avut loc un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Autoritățile confirmă 2 victime. Exact în acest moment Brigada de poliție cu destinație specială FULGER intervine la fața locului”.

Publicată de Diaspora Republicii Moldova pe Vineri, 30 iunie 2023

Update 18:33 Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut două victime în urmă cu puțin timp la Aeroportului Internațional Chișinău.

Conform surselor de la fața locului, în acest moment pericolul a fost înlăturat.

Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte la ora acestui actualizări.

Update 18:29 Atacatorul a fost reținut, relatează site-ul Agora.md. Cei doi oameni împușcați sunt morți.

În contextul acestui incident grav, pasagerilor cursei Varșovia - Chișinău, care a aterizat la ora locală 17:41, nu li s-a permis să debarce din avion.

Știrea inițială

Incidentul armat a fost confirmat de Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției.

Brigada de poliție cu destinație specială FULGER a intervenit la fața locului, conform presei locale.

Autoritățile au confirmat existența a două victime împușcate.

Activitatea comercială și zborurile au fost întrerupte în urma incidentului.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close