Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Catolicii se pregătesc pentru Sărbătorile Pascale. Festivitățile din Joia Mare au început la Vatican

Catolicii se pregătesc pentru Sărbătorile Pascale. Festivitățile din Joia Mare au început la Vatican

Catolicii se pregătesc de întâmpinarea sărbătorilor pascale. La Vatican, festivitățile din Joia Mare au început încă de la prima oră a dimineții, când Papa Francisc a oficiat Liturghia în Bazilica Sfântului Petru.

Catolicii se pregătesc pentru Sărbătorile Pascale. Festivitățile din Joia Mare au început la Vatican
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Apr 2022   •   19:06

Ceremoniile vor continua și în această seară, acompaniate, pentru ultima oară înainte de Paște, de muzică de orgă. Preoţii vor purta veşminte albe, iar altarul va fi umplut cu flori.

Liturghia a fost celebrată în prezența tuturor cardinalilor, episcopilor și preoților catolici aflați în aceste zile la Roma. În cadrul ceremoniei, au fost sfințite trei uleiuri care vor fi folosite în noaptea de Înviere pentru mirungerea bolnavilor.

Papa Francisc a vorbit, printre altele, despre unul dintre pericolele majore care îi pândesc de obicei pe creștinii de pretutindeni. Acela de a fi păcălit de diavol.

”Pentru că el este așa. Înaintează încet. Am vorbit ultima dată despre diavoli politici. Cei despre care Isus a spus că erau mai răi decât cei care care au fost alungați. Sunt politicoși. Sună la uşă, intră, şi, pas cu pas, vei pune stăpânire pe casă”, a spus Suveranul Pontif.

Tot astăzi, Papa Francisc a vizitat o închisoare din orașul-port Civitavecchia, la nord de Roma, unde a spălat picioarele deținuților, gest pe care Însuși Iisus l-a făcut pentru apostolii Săi în noaptea de dinainte de a fi răstignit.

Paştele Catolic va fi sărbătorit duminică, pe 18 aprilie. Papa Francisc a îndemnat, în urmă cu câteva zile, Moscova și Kievul ca macăr de Paște să ajungă la un armistițiu în Ucraina, armistițiu care să ducă până la următorul negocieri pentru o pace durabilă.

Corespondentul Antena 3 la Roma, Mihaela Iordache, a venit cu mai multe informații. Ea a precizat că sunt mulți turiști și pelerini care vor petrecere Paștele la Roma: ”este un Paște cum a fost acum doi ani, înainte de pandemie. Toată lumea de aici așteaptă să înceapă ceremonia care precede Paștele”

”Papa Francisc și toată lumea își dorește pacea. Pacea și familia rerezintă și tema slujbei de mâine. Toată piata Sfântul Pentu va fi împodobită cu flori”.

 

×
Subiecte în articol: Sarbatori Pascale pastele catolic Vatican
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close