Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Vești bune pentru turiștii români care vor merge în Grecia în 2024. Măsura care-i ajută să rămână cu mai mulți bani în concediu

Vești bune pentru turiștii români care vor merge în Grecia în 2024. Măsura care-i ajută să rămână cu mai mulți bani în concediu

Comisia pentru Concurență din Grecia au obligat băncile elene să adopte o decizie ce-i va afecta pe români de anul viitor.

Vești bune pentru turiștii români care vor merge în Grecia în 2024. Măsura care-i ajută să rămână cu mai mulți bani în concediu
Sursa foto: Profimedia
de Cătălina Iordache    |    26 Dec 2023   •   19:26

Astfel, acestea trebuie să scadă la minimum retragerile de la bancomat. Decizia se va aplica inclusiv turiștilor care merg acolo.

Timp de 3 ani, comisioanele vor fi menținute la acest nivel pentru a ajuta turismul care și-a revenit cu dificultate după perioada pandemiei.

Băncile din Grecia sunt obligate ca până la 1 ianuarie 2024 să reducă taxele. Este vorba despre acel comision pe care îl percep clienților care facă retrageri de la bancomate.

Așadar, de la începutul anului viitor, această taxă va fi de maximum 2 euro. Măsura a fost luată pentru o perioadă de 3 ani și vine după ce comisia de concurență din această țară a făcut verificări și a aplicat amenzi de peste 40 de milioane de euro.

Autoritățile au descoperit că băncile percepeau comisioane mult prea mari pentru clienți și ar fi fost vorba chiar despre o înțelegere între instituțiile financiare.

Cinci dintre cele mai mari bănci din Grecia au fost amendate în urma controalelor.

Așadar, de această măsură vor beneficia și turiștii români care ajung în Grecia, țară ce este una dintre destinațiile preferate de vacanță pentru români.

Peste 1.000.000 de cetățeni de la noi din țară ajung în fiecare an acolo, iar o analiză recentă arată că românii lasă, în medie, în Grecia, într-o vacanță, aproximativ 600 euro de persoană.

×
Subiecte în articol: comisioane banci Grecia
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close