Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Discuție halucinantă turist-salvamar, la Eforie Nord, pe steag roșu | - Am înțeles că dacă vreau în gârlă trebuie să dau declarație / - Asta nu e gârlă / - E o gârlă mai mare

Discuție halucinantă turist-salvamar, la Eforie Nord, pe steag roșu | - Am înțeles că dacă vreau în gârlă trebuie să dau declarație / - Asta nu e gârlă / - E o gârlă mai mare

Sunt deja patru zile de când pe litoral furtună răscolește marea. Mai mult de o sută oameni au fost scoși dintre valuri după intervenții la limită ale salvamarilor. Însă inconștiența nu are limite: unii vor să dea declarație pe proprie răspundere ca să intre în mare.

Discuție halucinantă turist-salvamar, la Eforie Nord, pe steag roșu | - Am înțeles că dacă vreau în gârlă trebuie să dau declarație / - Asta nu e gârlă / - E o gârlă mai mare
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    11 Aug 2022   •   18:15

Circa 50 de turiști au fost scoși din apă de salvamari la Eforie și alți aproape 40 la Costinești. Cu toate acestea, unii dintre ei nu se lasă, și insistă să intre în marea învolburată, "pe propria răspundere".

Dialogul halucinant se poartă într-un foișor de salvamar din Eforie Nord. Bărbatul din imagini vrea să fie lăsat cu orice preț să facă baie-n mare, deși valurile sunt foarte periculoase.

Turist: Am înțeles că dacă vreau să intru-n gârlă trebuie să dau declarație.

Salvamar: Nu se poată da nicio declarație, domnule. Fiți sigur că dacă intrați în apă asta acum, vă sinucideți.

Salvamar: Singură soluție este să sunați la 112 și să le spuneți că nu va lasă salvamarul să intrați în apă pe steag roșu arborat. Eu nu pot să va iau dumneavoastră declarație. Nu e păcat soția și fața dumneavoastră să vă ducă acasă altfel?

Turist: Domnu' meu, eu tot vreau în apă.

Salvamar: Am înțeles, dar în lac.

Turist: Și în gârlă.

Salvamar: În gârlă, da. Asta nu e gârlă.

Turist: E o gârlă mai mare.

Salvamar: Eu nu am nicio calitate să vă iau declarație.

Turist: Eu mă bag în gârlă, și să vină... Am fost în Thassos și n-am putut. Eu pentru asta am venit la Eforie, să mă bag în valuri.

"Tocmai ce-am scos 3 fetițe și o doamnă care a intrat cu salteaua, care nu mi-au răspuns la fluier absolut deloc, mi-au făcut semn că-i ok.", a povestit, pentru Antena 3, Sandu Ștefan, salvamar în Eforie Nord.

Cele mai periculoase zone sunt pe plajele din Eforie Nord, Costinești, în Jupiter și la Saturn. Acolo, steagul roșu a fost arborat încă de duminică dimineață. Asta nu îi împiedică însă cu nimic pe turiști să se aventureze în mare. La Costinești salvamarii au cedat și le-au permis să intre în apă, însă doar la mal. 

În larg este furtună, care ridică valuri de peste șase metri înălțime, așa că și la mal curenții și valurile reprezintă un pericol.

Este arborat steagul roșu pe plajele din sud de la Eforie la Vama Veche, dar și în Constanța. În astfel de condiții, turiștii nu au voie să între în mare. Există chiar și legislație care permite amendarea celor care nu se conformează, însă polițiștii care ar trebui să dea sancțiunile sunt insuficienți numeric.

×
Subiecte în articol: turist salvamar Eforie Nord steag rosu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close