Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste 50 de localități din Constanța nu au curent sau apă potabilă, din cauza furtunilor

Peste 50 de localități din Constanța nu au curent sau apă potabilă, din cauza furtunilor

Au trecut 48 de ore de când vremea capricioasă a făcut ravagii în judeţul Constanţa, iar zeci de localităţi nu au nici acum electricitate sau apă curentă.29 de şcoli au rămas închise şi astăzi.Comandamentul pentru Situații de Urgență al judeţului intervine şi la această oră în zonele afectate.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Noi 2023   •   19:05

Peste 50 de localităţi Constanţa nu au energie electrică sau apă curentă din cauza furtunilor puternice care au lovit judeţul sămbătă seară. Numărul persoanelor afectate ajunge la 60.000.

”Am înțeles că se lucrează. Sunăm la dispecerate și deranjamente și nu răspunde nimeni. Nu avem cu cine lua legătura”, spune Vasile Lumânare, primar comuna Corbu.

Există şi localnici care au generatoare, însă cazurile sunt foarte puţine, aşa că cei mai mulţi dintre ei tremură de frig în case.

Citește și: Orașul din România în care iluminatul festiv a fost amânat. Vântul puternic a produs numeroase avarii la rețeaua de electricitate

 ”Foarte greu și copii i-am dus la oraș unde e curent, la Constanța, la Năvodari, unde e curent”, spune o localnică.

Şcolile au rămas şi ele închise în majoritatea localităţilor afectate.

”La Vasile, cealaltă strucutră, nu avem generator, suntem în proces și am hotărât, Consiliul de Administrație a propus, am hotărât să îi aducem aici la Gheorghe Lazăr”, spune Adriana Căpraru.

Autorităţile spun că remedierea problemelor poate dura chiar şi câteva zile pentru că intervenţiile sunt dificile

×
Subiecte în articol: Constanța vreme rea furtuni puternice
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close