Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini spectaculoase: Bagdad, afectat de o puternică furtună de nisip

Imagini spectaculoase: Bagdad, afectat de o puternică furtună de nisip

Imagini spectaculoase în Irak. O puternică furtună de nisip a afectat capitala Bagdad. Zeci de oameni au ajuns la spital cu probleme de respiraţie, iar vizibilitatea redusă a dus la suspendarea zborurilor de pe aeroportul din oraş.

Imagini spectaculoase: Bagdad, afectat de o puternică furtună de nisip
Sursa foto: Twitter/ ABC News
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   18:55

O furtună puternică de nisip a băgat zeci de oameni în spital cu probleme respiratorii!

În faţa norilor de nisip, majoritatea oamenilor s-au adăpostit în case. Cei care au fost nevoiţi să iasă pe străzi au purtat măşti de protecţie. Chiar şi aşa multe persoane în vârstă şi bolnavi de astm au ajuns de urgenţă la spital.

Din cauza furtunii care a lovit Bagdadul, mulţi pacienţi au ajuns la spitalul Şeicul Zaied pentru a primi tratament. Pe lângă oxigen, medicamente ca Ventolin şi hidrocortizon sunt disponibile în cantităţi mari. Spitalul Şeicul Zaied este gata să primească toate cazurile de sufocare, iar personalul medical este disponibil pentru a primi toate cazurile.

Majoritatea magazinelor şi restaurantelor s-au închis. Probleme au fost şi pe aeroport unde s-a luat decizia anulării tuturor zborurilor din cauza vizibilităţii reduse. În ultimii ani frutunile de nisip au devenit din ce în ce mai frecvente în Irak. Specialiştii spun că de vină sunt schimbările climatice şi seceta prelungită

×
Subiecte în articol: furtuna de nisip Bagdad Irak
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close