Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mărturia dramatică a unei bunici din România, în lupta sa cu prețurile uriașe la raft: "Nu mint! Carne cumpăr când îmi vine nepotul"

Mărturia dramatică a unei bunici din România, în lupta sa cu prețurile uriașe la raft: "Nu mint! Carne cumpăr când îmi vine nepotul"

Mai mulți români au început să apeleze la gesturi disperate pentru a face față valului de scumpiri la raft. Este și cazul unei bunici, care a făcut o destăinuire dramatică pentru anul 2024.

de Ioana Mircea    |    09 Ian 2024   •   21:09

De luna viitoare, carnea, pâinea, legumele şi lactatele s-ar putea scumpi. Plafonarea adaosului comercial la alimente expiră pe 31 ianuarie.

Dacă Guvernul nu ajunge la o înţelegere cu procesatorii şi marile magazine, preţurile ar putea exploda din nou, la raft. Românii cu venituri mici spun ca abia reușesc să sa descurce cu preţurile de acum.

Pentru pensionari, rostogolirea împrumuturilor de la Casele de Ajutor reciproc sunt singura cale să pună pe masă cele necesare sau să plătească procedurile medicale urgente.

Citește și: Produsele care se scumpesc în România, din 2024. Pentru ce vor plăti românii mai mult

Carnea de pui sar putea scumpi cu 7 lei, iar roșiile cu 3 lei. Acum, scumpirile îi copleşesc pe români, deşi Guvernul se laudă ca inflaţia scade, iar pensiile cresc.

Cu toate acestea, în realitate mulți români își duc traiul greu. O bunică a povestit cum încercă ea să își drămuiască banii pentru a putea supraviețui. Acesta a spus că mănâncă carne doar atunci când vine nepotul în vizită la ea.

"Spun drept, nu mint. Carne cumpăr când îmi vine nepotul. Dau pieptul de pui prin ou și oul care rămâne îl fac omletă și mănânc", a spus femeia.

×
Subiecte în articol: bunica preturi mari marturie
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close