Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România, în topul ţărilor cu cele mai mari preţuri la gaze şi energie electrică din Europa

România, în topul ţărilor cu cele mai mari preţuri la gaze şi energie electrică din Europa

O analiză făcută de Asociația Energia Inteligentă pe baza datelor Eurostat ne arată cu cât s-a scumpit curentul și gazele la noi în țară, în prima jumătate a anului, față de aceeași perioadă din 2022, dar și cum stau celelalte state din Europa.

de Claudia Popovici    |    27 Oct 2023   •   19:33

Cu multe măsuri de austeritate și cu cele mai mari prețuri la gaze și energia electrică, România ocupă un loc fruntaș în Europa, potrivit unei analize făcută de Asociația Energia Inteligentă pe baza datelor Eurostat.

Prețul gazelor urcat în țara noastră cu 134% într-un an de zile. Când vine vorba de energia electrică şi aici suntem printre campionii tarifelor uriașe.

Față de prima jumătate a lui 2022 avem o creștere de 77%, iar România ocupă locul trei în Europa. Cel mai bine stau spaniolii, cu o creștere de sub 10%.

Acum, prețurile analizate de Eurostat sunt cele din contract. 

Românii n-au plătit aceste prețuri pentru că, știm bine, statul le-a plafonat. Vom vedea cât va mai dura această plafonare și, evident, dacă în continuare, statul va plăti aceste diferențe, de unde le va lua tot de la noi.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close