Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Salvamarii îi avertizează pe părinții cu copii mici: În Mamaia a crescut pericolul de înec, odată cu lărgirea plajei

Salvamarii îi avertizează pe părinții cu copii mici: În Mamaia a crescut pericolul de înec, odată cu lărgirea plajei

Atenţie când mergeţi la mare! Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi. Lărgirea plajelor înseamnă un pericol mare pentru turişti. Trecerea la apa adâncă este una foarte bruscă, ceea ce creşte pericolul de înec!

Salvamarii îi avertizează pe părinții cu copii mici: În Mamaia a crescut pericolul de înec, odată cu lărgirea plajei
de Mia Lungu    |    17 Mai 2021   •   18:54

În urma lucrărilor de lărgire, stațiunea Mamaia va avea din acest sezon estival o suprafață mai mare de plajă şi diguri noi. Dar, lucrările moderne vin cu un preţ. Apa e acum mai adâncă la mal.

"Atunci când văd stegul galben sau roșu arborat să nu intre la imbăiere, nu mai este ca în anii trecuți când mai intrau în zona în care apa avea 70 de cm, acum imediat la 15 metri apă sunt doi metri jumate." a explicat Gabriel Culea, coordonator al salvamarilor din Mamaia.

"În zonă, şi curenţii de apă sunt extrem de periculoşi. Mai ales în zilele cu vânt puternic. Nu doar pentru adulţi, ci şi pentru copii.", a mai precizat acesta.

"Foişoarele salvamarilor vor fi mutate mai aproape pentru a ajunge rapid la cei care vor avea nevoie şi vor fi instalate şi panouri care îi vor avertiza de zonele cu potenţial pericol. Salvamarii vor patrula pe plaja cu ATV-uri pentru a reduce timpul de interven'ie in caz de pericol.", a precizat Nicuşor Buzgaru, director adjunct la Apele Române.

Cel puţin un an de zile, cei care au copii mici sunt sfătuiți să viziteze mai mult sudul staţiunii, unde înnisiparea a avut loc acum 5-6 ani

"Situaţia necesită o mare vigilenţă a serviciului salvamar. Cel puţin un an de zile, cei care au copii mici ar putea să viziteze mai mult sudul staţiunii, unde înnisiparea a avut loc acum 5-6 ani. Efectele înnisipării zonelor de plajă vor avea efecte şi asupra vieţii subacvatice marine din zona costieră.", spune R[zvan Mateescu, cercetător ştiinţific INCDM

Specialiştii spun că situaţia e una temporară şi că, în timp, intrarea în mare va redeveni una lini. Până atunci, însă, pericolul se menţine cel puţin un an sau doi.

×
Subiecte în articol: salvamarii parintii copii mici Mamaia baie mare
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close