Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Șapte traficanți care vindeau droguri în licee din Bucureşti au fost reținuți. Procurorii cer arestarea lor

Șapte traficanți care vindeau droguri în licee din Bucureşti au fost reținuți. Procurorii cer arestarea lor

Primele rețineri în dosarul copiilor de demnitari deveniți dealeri de droguri pentru elevii din licee de top ale Capitalei.

Șapte traficanți care vindeau droguri în licee din Bucureşti au fost reținuți. Procurorii cer arestarea lor
Sursa foto: DIICOT
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2023   •   17:48

Şapte suspecţi vor ajunge în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, iar alţi trei au fost plasaţi sub control judiciar.

În total, 22 de persoane au fost audiate la DIICOT în așa-numita "operaţiune Meduza."

Dealerii le vindeau droguri elevilor chiar în casele în care aceștia din urmă locuiau alături de părinți.

"La data de 20.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a șapte inculpați și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de trei inculpați, dintre care unul minor, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc", anunță DIICOT.

Citiţi şi: Trafic de droguri în liceele din București, cu legături la nivel înalt! Unii dintre elevii duși la audieri au părinți angajați în instituții-cheie

Drogurile erau vândute, printre altele, la Colegiul german Goethe, la colegiul Caragiale şi Virgil Madgearu

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 300 de grame de canabis, 2 grame de cocaină, 5 grame de ketamină și comprimate din categoria benzodiazepinelor, 5 mărunțitoare mecanice, 4 cântare electronice de mare precizie, mai multe telefoane mobile cu cartele SIM și suma de 4.700 de lei, despre care există bănuiala rezonabilă că ar proveni din activități de trafic de droguri. Anterior, în urma activităților desfășurate în cauză, au fost capturate droguri de risc și mare risc, canabis în cantitate de 300 de grame și 10 grame de cocaină.

Procurorii DIICOT precizează că se fac cercetări și cu privire la alte șapte persoane, care au dobândit calitatea de suspect.

Începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi vândut droguri de risc și de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din București, informează IGPR.

În timp ce procurorii strâng date despre cât de întinsă era reţeaua în liceele din Capitală, directorii acestora şi inspectoratul şcolar evită să vorbească despre ceea ce a devenit un fenomen printre elevi şi studenţi.

×
Subiecte în articol: droguri licee București procurori traficanti
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close