Antena 3 Emisiuni News Hour with CNN Tumoră gigant, de peste 40 de kg, extirpată la Spitalul Militar din București: "Eu și colegii mei am fost șocați de dimensiuni"

Tumoră gigant, de peste 40 de kg, extirpată la Spitalul Militar din București: "Eu și colegii mei am fost șocați de dimensiuni"

de Mia Lungu    |    18 Mai 2021   •   18:48
Tumoră gigant, de peste 40 de kg, extirpată la Spitalul Militar din București: "Eu și colegii mei am fost șocați de dimensiuni"
Sursa foto: Pixabay

Tumoră gigant şi operaţie inedită la Spitalul Militar din Capitală. Medicii de acolo au extirpat un chist ovarian de peste 40 de kilograme. Acesta era în abdomenul unei paciente în vârstă de 40 de ani.

Înainte de operaţie femeia cântărea 91 de kilgrame. Practic, tumora avea aproape jumătate din greutatea pacientei. O operaţie de 2 ore şi o femeie eliberată de o povară mare de jumătate de metru, în diametru.

Medicul care a condus echipa şi întreaga intervenţie - colonel doctor George-Costin Duţu, medic primar chirurgie generală în Spitalul Militar Central, a povestit la Antena 3 cum a decurs intervenția.

"Și eu și colegii mei am fost șocați de dimensiunile tumorii și ne-am pus două probleme. În primul rând cum s-a ajuns aici, pentru că e o formațiune foarte mare. Și s-a ajuns prin așteptarea pacientei timp de cinci ani a unei intervenții chirurgicale. De ce a așteptat? Pentru că mama ei a murit la 40 de ani de cancer de ovăr și credință acestei paciente a fost că și ea are același lucru. Din fericire, nu a fost vorba de cancer, a fost o tumoră chistica, tumoră care a crescut timp de cinci ani.

Intervenția a fost spectaculoasă. Pacienta urmează să vină mâine la control. Încă reînvață să meargă, fără acea greutate de 40 de kg. Pentru i-a afectat mersul, tranzitul digestiv și respirația. Acesta a și fost motivul pentru care s-a prezentat, în cele din urmă, la medic."

×

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close