Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Val de spargeri în locuințele din jurul Bucureștiului. Specialiștii avertizează că fenomenul furtului se va amplifica în luna decembrie | Autoritățile sunt în alertă

Val de spargeri în locuințele din jurul Bucureștiului. Specialiștii avertizează că fenomenul furtului se va amplifica în luna decembrie | Autoritățile sunt în alertă

Cartierele bogate din jurul Bucureștiului sunt din nou ținta hoților. În doar cinci zile au avut loc trei spargeri într-o singură zonă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   18:48

Rețelele de socializare sunt pline de imagini cu hoți care încearcă să pătrundă în casele de la periferia Bucureștiului.

Oamenii sunt speriați, iar specialiștii avertizează că fenomenul furtului din locuințe se va amplifica în luna decembrie.

De la începutul anului și până acum, pe raza județului Ilfov au fost înregistrate 250 de sesizări pentru furt și tentativă de furt din locuință și cinci plângeri pentru tâlhărie prin violarea domiciliului.

Infractorii au un plan bine pus la punct

Citește și: "Îmi e frica să mai vin acasă" | Recompensă de 10.000 de euro, oferită de un român care vrea să îi găsească pe hoţii care i-au spart casa

Pe imagini se vede cum hoții vin cu câteva zile înainte și verifică zona. Jafurile se petrec fie dimineața fie în miezul zilei atunci când infractorii sunt siguri că nimeni nu este acasă.

Specialiștii avertizează că acest fenomen ia amploare în special în apropierea sărbătorilor, atunci când oamenii sunt plecați în vacanțe.

Într-o doar cinci zile, au fost făcute trei sesizări la poliția orașului Otopeni privind cazuri de furt din locuințe.

Rețelele de socializare sunt și ele pline de cetățeni speriați care postează imaginile surprinse în speranța că hoții vor fi prinși.

"De fiecare dată când oamenii pleacă de acasă, dacă locuința lor prezintă interes și au bunuri de valoare, bineînțeles că sunt urmăriți, se știe exact programul lor, toate tabieturile pe care le au și se pătrunde în locuință pentru furt", a spus George Duminică, director firmă de pază.

Sunt vizate cartiere rezidențiale, unde locuiesc oameni care au posibilități financiare

Pe aproape toate casele sunt montate camere de supraveghere, cu toate acestea hoții nu pare că sunt intimidați.

Folosirea unor sisteme inteligente, cu senzori de efracție, sau conectarea camerelor la un dispecerat ar putea fi soluția.

Chiar în urmă cu două nopți polițiștii au prins în flagrant un bărbat care intrase prin efracție într-o locuință din Tunari de unde plănuia să fure mai multe bunuri.

×
Subiecte în articol: Tunari Ilfov hoti Otopeni furt spargeri
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close