Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Colegiul din România care va reprezenta țara la Campionatul Mondial de Robotică. Ce invenții au pregătit elevii pentru competiția din SUA

Colegiul din România care va reprezenta țara la Campionatul Mondial de Robotică. Ce invenții au pregătit elevii pentru competiția din SUA

Elevii din au creat roboți inteligenți capabili să îndeplinească diferite sarcini. Tinerii speră acum să ajungă pe podium la una dintre cele mai importante competiții de robotică din lume, care are loc în Statele Unite.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2023   •   17:43

Echipa de robotică a Colegiului Național "Mihai Viteazul" din Ploiești va reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Houston, Statele Unite. Asta după ce tinerii s-au clasat pe primul loc, dintre 85 de echipe participante, la cea mai mare competiție de profil din țara noastră.

Combinând cunoștințele de matematică, informatică, mecanică și electronică, echipa din Ploiești a dezvoltat un robot performant și inovativ, capabil să îndeplinească cu succes sarcinile și provocările propuse de competiție.

Tinerii au reușit să impresioneze juriul și publicul cu inovația, creativitatea și pasiunea pentru robotică.

Elevii Colegiului Național "Mihai Viteazul" din Ploiești sunt tineri de toate vârstele, cu diferite aspirații și domenii în care excelează.

Citește și: Sistemul de irigaţii inteligent creat de elevi, un adevărat succes. Aparatul porneşte când plantele au nevoie de apă

Aceeași echipă de tineri a inventat și un sistem de irigații inteligent, care se află acum în implementare la Grădina Botanică de la Bucov, de lângă Ploiești.

Echipa de robotică a Colegiului Național "Mihai Viteazul" din Ploiești a fost înființată în anul 2018 și este un grup format din 14 elevi și 7 voluntari, fete și băieti, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani.

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close