Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Digitalizarea, pusă la lucru în construcții: Scade timpul de avizare

Digitalizarea, pusă la lucru în construcții: Scade timpul de avizare

La Inspectoratul de Stat pentru Construcții sunt în derulare două proiecte importante. Ambele vor duce la scurtarea procedurii pentru avizare și recepționare, dar și la o responsabilitate mai mare în privința calității lucrărilor.

Digitalizarea, pusă la lucru în construcții: Scade timpul de avizare
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    28 Ian 2022   •   19:13

Directorul general al ISC, Paul Racoviță, explică de ce sunt bune aceste proiecte de digitalizare.

”Inspectorul va fi obligat să ia din biblioteca legislativă, că este lege sau este reglementare tehnică, încadrarea, sistemul îi va da în mod automat măsura, timpul în care executantul să se conformeze. Din aceste lucruri vom putea scoate situații, deadline-uri, plus ne putem axa pe ceea ce piața ne semnalează la un moment dat. 

(...) Ce vrem să facem prin lucrul acesta? Să asigurăm o privire unitară, o abordare unitară din partea inspectorilor instituției față de problemele semnalate. Să nu mai fie diferență de abordare și de acte de control, de forma actelor de control între două județe oarecare. 

Al doilea modul foarte important este cel al registrelor de diriginți și RTE. Acești specialiști în construcție, diriginți și RTE, sunt interfața beneficiarului cu instituțiile statului.

(...) Ce vrem să facem prin acest modul? Vrem să mutăm partea de evidență, partea care ne consumă nouă foarte mult timp la acești doi responsabili. Eliminăm posibilitatea întocmirii documentelor la sfârșitul lucrării, nu mai permitem unui diriginte să folosească ștampila la zece lucrări în aceeași zi și practic îl obligăm, prin niște modele de plan de control calitate să se încadreze în ceea ce prevederea legală îl obligă să facă”, a explicat directorul general al ISC, Paul Racoviță.

×
Parteneri
Horoscop 1 iunie. Vărsătorii strălucesc, Peştii îşi găsesc echilibrul
x close