Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Eleva care reprezintă România la Campionatul Mondialul de Robotică din SUA | "A fost o surpriză, nu mă așteptam, sincer"

Eleva care reprezintă România la Campionatul Mondialul de Robotică din SUA | "A fost o surpriză, nu mă așteptam, sincer"

O elevă din Hunedoara va reprezenta România la Campionatul Mondialul de Robotică din Statele Unite. Tânăra este unul dintre puținii adolescenți finaliști selectați din toată lumea.

Eleva care reprezintă România la Campionatul Mondialul de Robotică din SUA | "A fost o surpriză, nu mă așteptam, sincer"
Sursa foto: Facebook / Liceul Teoretic ”Traian Lalescu” Hunedoara
de Ştefan Petrică    |    31 Mar 2023   •   17:19

Cu ocazia participării la această importantă competiție, tânăra din România nu numai că îi va cunoaște pe alți elevi din elita științifică a lumii, dar va putea să ia contact cu cercetători de înaltă clasă, care vor fi prezenți la această manifestare.

O poveste de viață absolut uimitoare, pentru că eleva este orfană și i-au uimit pe profesorii săi cu performanțele pe care le-a obținut în ultimii ani.

La 17 ani, Alexia Ioana Neamțu este liderul echipei de robotică a Liceului Teoretic "Traian Lalescu" din Hunedoara.

Tânăra a fost remarcată la competiția națională de robotică de la începutul lunii martie. Pe lângă rezultatele excepționale, a convins un juriu exigent că este cu adevăratul lider.

Citește și: Şcoala din România unde elevii învaţă în funcţie de talente şi aptitudini: "Se urmărește dezvoltarea spiritului din sufletul fiecărui copil"

A dovedit că știe să rezolve atât probleme tehnice, cât și conflictele între colegi.

"Robotica a fost acel lucru pe care îl făceam din plăcere. Puteam veni oricând și lucram și îmi luam gândul de la foarte multe lucruri. 

A fost o surpriză, nu mă așteptam, sincer. O poveste interesantă a fost când m-au chemat pe scenă, m-am ridicat, numai când mi-am auzit și al doilea prenume, pentru că nu eram sigură că sunt eu" a declarat Alexia.

În urmă cu 3 ani pășea pentru prima dată în laboratorul de robotică, dar evoluția ei a fost uimitoare.

Pasionată de fizică, eleva a deprins totul cu repeziciune și a devenit liderul echipei.

Profesorii spun că performanța fetei este cu atât mai uimitoare, având în vedere că Alexia a trecut prin momente extrem de grele după pierderea părinților.

"Am a doua familie, suntem prieteni foarte buni, stăm ore întregi și lucrăm. Întotdeauna ne ajutăm unii pe alții. Inclusiv la moartea părinților mei au fost cu mine, a mai spus Alexia. 

"Alexia a trecut prin perioade foarte dificile și asta este o confirmare extraordinară la nivel național, deocamdată, a faptului că este cu adevărat un lider de echipă. A învățat să-și ajute colegii, să fie un model pentru ei și iată că a reușit să fie selectată în această foarte selectă listă", a declarat Mircea Nistor, mentor echipă robotică.

Alexia este unul dintre cei patru elevi români care merg la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite și se vor strădui să intre în selecția finală.

Din sute de mii de elevi buni din toată lumea vor rămâne doar câțiva cărora li se vor deschide posibilități și cariere uimitoare.

O mare parte din cheltuielile cu deplasare la Campionatul Mondial din Statele Unite sunt suportate prin proiectul "Nație prin Educație", care organizează competițiile din România.

Impresionați de performanța și povestea Alexiei, membrii Consiliului Județean Hunedoara au decis să aloce 15.000 lei pentru acoperi restul sumei.

 

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close