Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Ministrul Economiei, Florin Spătaru: ”Nu trebuie să uităm de cei doi mari operatori economici, care reprezintă poli importanți pentru noi!”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru: ”Nu trebuie să uităm de cei doi mari operatori economici, care reprezintă poli importanți pentru noi!”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat în cadrul conferinței "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare", organizată de Antena 3, că există un real interes al companiilor din afară de relocare și de dezvoltare, însă trebuie să susținem și operatorii economici de la noi din țară, care reprezintă ”poli importanți pentru economie”.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru: ”Nu trebuie să uităm de cei doi mari operatori economici, care reprezintă poli importanți pentru noi!”
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    19 Mai 2022   •   11:10

”În momentul în care am preluat mandatul ca ministru al Economiei am avut întâlniri cu mai multe companii care își doresc relocarea, doresc să investească în România, și mi s-au pus câteva întrebări: accesul la infrastructură, care sunt celelalte companii, care sunt celelalte sectoare industriale economice care funcționează în zona respectivă și resursa umană. 

Din acest punct de vedere am putea spune că zona metropolitană Galați-Brăila, și fac referire pentru că acestea sunt un punct forte al acestei zone, zona metropolitană Galați Brăila oferă avantaje incontestabile. 

”Trei ore și jumătate de drum, pe o singură bandă”

De foarte mulți ani una dintre întrebările cu care m-am confruntat era în cât timp ajungem de la București la Galați. Și erau trei ore și jumătate pe un drum pe o singură bandă și atunci într-adevăr foarte mulți spuneau că este dificil și că nu știu dacă vor putea ajunge.

Acum avem aceasta oportunitate ca prin proiectele de infrastructură să arătăm cât de repede putem să facem lucrul acesta. De asemenea putem să arătăm cam care ar fi posibilitățile de transfer a materiilor prime dar și de livrare a produselor care pot fi realizate în afara României și în Europa și în afara spațiului european.

”Prin aceste proiecte avem o hartă completă a avantajului competitiv al acestei zone”

Sunt absolut convins că prin aceste proiecte avem o hartă completă a avantajului competitiv al acestei zone. Și tocmai de aceea, acum câteva săptămâni, împreună cu președintele Consiliului Județean și cu primarul Galațiului am vizitat zona, am văzut parcul industrial, am văzut zona liberă Galați care oferă avantaje fiscale care vin în sprijinul investitorilor. 

Săptămâna trecută am fost în Germania și am discutat cu Asociația Investitorilor germani din zona estică și de asemenea cu Asociația Investitorilor din anumite landuri. Există un interes real de relocare și de dezvoltare. 

”Nu trebuie să uităm faptul că în Galați avem doi mari jucători!”

Pe de altă parte noi nu trebuie să uităm faptul că în Galați avem doi mari jucători. Doi mari operatori economici pe care trebuie să îi susținem pentru că, pe lângă zona investițiilor noi, producția de nave și livrarea de oțel reprezintă poli importanți pentru economia gălățeană care au nevoie de sprijin și care trebuie să se dezvolte.

Mai avem un element important care ne-a lipsit mult timp. Accesul la informație, accesul la informația privind capitalul uman, la informația privind polii de competitivitate, demografie, informații economice necesare pentru a lua o decizie în timp foarte scurt.  Acolo, la Ministerul Economiei, avem o hartă economică, Atlasul economic al României care poate pune la dispoziția investitorilor aceste informații necesare. E un produs interactiv dezvoltat de Ministerul Economiei care va ajuta cu siguranță dezvoltarea ulterioară”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei, la conferinţa "Infrastructura, soluţia antisărăcie şi şansa pentru dezvoltare", organizată de Antena 3.

Conferinţa este organizată de Antena 3, singurul canal de știri din România partener al CNN International, alături de cotidianul național Jurnalul, în cadrul proiectului România Inteligentă.

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close