Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Nelu Tătaru, recomandare pentru producătorii de generice, după ce aceștia au cerut scăderea taxei clawback

Nelu Tătaru, recomandare pentru producătorii de generice, după ce aceștia au cerut scăderea taxei clawback

Nelu Tătaru, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, a venit cu o propunere pentru producătorii de medicamente generice, după ce aceștia au cerut reducerea taxei clawback, joi, la Conferință Națională "Alertă în sănătate! Cum eliminăm barierele din cale accesului pacienților la medicamente”, organizată de postul de televiziune Antena 3, alături de cotidianul național Jurnalul.

Nelu Tătaru, recomandare pentru producătorii de generice, după ce aceștia au cerut scăderea taxei clawback
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    07 Apr 2022   •   11:52

Mai exact, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, le-a recomandat celor din industria pharma să încerce să scadă din această taxă toate investițiile pe care le fac în dezvoltarea ca și producție, ca și fabrici. 

”Din decembrie 2029, discutam ca secretar de stat ce taxa clawback la Ministerul de Finanțe, când încercam lunar să reintroducem în fabricație câte 100 de medicamente din cele 1000-2000 scoase din fabricație.

Cele două crize, economică și sanitară, au făcut să vedem necesitatea acestor schimbări.

Cât despre taxa clawback, ar trebui să ne gândim dacă cei din industria pharma nu ar putea să scadă din această taxă toate investițiile pe care le fac în dezvoltarea ca și producție, ca și fabrici. 

De fiecare dată, dicuțiile cu cei din industria pharma se opreau la care este impactul bugetar. Acum trebuie să ne gândim că nu putem avea o dezvoltare a unui act medical, a unei industrii farmaceutice fără o investiție, fără o cheltuială.

Să ne întoarcem și la spitale, să vedem câți din acești producători de medicamente își recuperează datoriile de la spitale, unde avem cheltuieli de personal de 85-90% și facturile se plătesc tardiv?

Cred că ar trebui să ne gândim că nu putem avea condiții mai bune pentru o industrie pharma atât timp cât sistemul medical merge cum merge. Taxa clawback e doar una din aceste probleme”, a spus Nelu Tătaru, preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, vineri, la conferința organizată de Antena 3.

Producătorii de medicamente generice cer Guvernului scăderea taxei clawback. ”Propunem semnarea unui memorandum”

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close